eur:
395.71
usd:
367.22
bux:
65304.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve a harmadik, emlékeztető adag oltásához a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Sok a koronavírusos gyerek, már nem ússzák meg tünetek nélkül

Az oltatlanok között terjed a kórokozó, sok a beteg a 12-18 évesek között, de a fiatalabbak között is.

„Hétről hétre egyre több a koronavírusos gyerek, látszik, hogy nagy szükség volt a korosztály oltásának lehetővé tételéve” – mondta az RTL Klub híradójának Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke. Az oltatlan 12-18 évesek és a magyar szabályozás szerint még be nem oltható 12 év alattiak között is sok a fertőzött.

Mint mondta, a korábbi hullámoknál az volt a jellemző, hogy ha az egyik szülő megfertőződött, akkor a gyerekek alig észrevehető tünetekkel vészelték át a fertőzést, most viszont észrevehető, hogy a fiataloknál is megjelennek a tünetek.

Megugrott a beteg gyerekek száma a Bethesda Gyermekkórházban is – mondta Velkey György főigazgató. Rámutatott: az elmúlt időszakban a fiatalabb generáció sem találkozott a karanténban a kórokozókkal, a közösségekbe visszatérve viszont elkapják őket, ám a szezonális megbetegedések mellett nagyobb számban koronavírussal is megfertőződnek. Velkey hozzátette, hogy súlyos esettel még nem találkoztak, de fulladások előfordulnak a fejfájásos, hányós, hasmenéses, torokfájásos koronavírusos tünetek mellett is.

Zacher Gábor sürgősségi orvos a 12 éven aluliak oltására biztatott, amint engedélyezi az Európai Gyógyszerügynökség engedélye után. Megerősítette, hogy egyre több a fertőzött gyerek.

Havasi Katalin megjegyezte: amíg nem lehet a kicsiket beoltani, addig a szülők védettsége még fontosabb.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×