eur:
389.07
usd:
360.79
bux:
68072.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szájmaszkot viselő járókelők Zágrábban 2020. október 28-án. Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 2378-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma és 23-an életüket vesztették.
Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat

Ritka, de előfordul, hogy a harmadik oltás után sincs antitest

A jelenlegi közel kétszerese is lehet majd a napi új koronavírusos esetek száma a negyedik hullámban.

A szerdai adatok szerint az elmúlt 24 órában Magyarországon 546 új fertőzött került a nyilvántartásba, és 6 halálos áldozatot követelt a járvány. Rusvai Miklós víruskutató szerint gyorsulni fog a járvány terjedése, és októberben napi ezer fölötti számok is lehetnek. A számok emelkedéséhez a hűvösebb időjárás is hozzájárulhat, olyankor amúgy is előtérbe kerülnek a légzőszervi megbetegedések - mondta az ATV Start című műsorában.

Beszélt arról is, hogy többet kellene tesztelni. Meglátása szerint nem jó a tesztelési gyakorlat Magyarországon, az orvosok valamilyen okból ódzkodnak a teszteltetéstől, pedig jó lenne visszahozni a „kiszállós” rendszert, ami lehetővé tette, hogy házhoz menjenek a tesztelők.

Egyre több eset kerül elő, ahol a harmadik oltás után sincs antitest a beteg szervezetében, azonban a szakértő szerint ez nagyon ritka, ez elenyésző kisebbség.

Úgy véli, a maszkviselés mostani kötelezővé tétele csak az ellenzők számát növelné, de később a számok meg fogják győzni a kétkedőket - ez szerinte október első felében bekövetkezhet.

Az elmúlt napok adatai egyébként:

  • szerda (keddi adatok) 546
  • kedd (hétfői adatok) 265
  • hétfő (péntek-szombat-vasárnapi adatok) 1183
  • péntek 531
  • csütörtök 526
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×