INFORÁDIÓ
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit

balaton

balatonfenyves

mederkotrás

Vihar érkezik a Balaton északi partjához Balatonfenyves felől fényképezve 2020. július 21-én este.

A Balaton medrét kotorták, nagy baj lett belőle

Infostart

Balatonfenyvesen a polgármester közbelépésére volt szükség az illegális mederkotrás miatt.

Szerdán medertisztítás címén valószínűsíthetően engedély nélküli mederkotrást végeztek Balatonfenyvesen. A hirbalaton.hu információi szerint hatósági eljárás indult az ügyben. Lombár Gábor, a település polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke a hiányzó önkormányzati közterület-használati engedély miatt indít szabálysértési eljárást az ügyben.

Lombár Gábor nem csak a medertisztítási engedély kiadását sérelmezi, ami a legnagyobb turisztikai idényben egy utca feltúrásával és másfél napos motorzúgással járt. Kifogásolta az is, hogy miközben az önkormányzat tavaszi medertisztítási kérelméhez csak úgy járult hozzá a vízügy, hogy abban rögzítette, a mederüledékhez nem nyúlhatnak hozzá, addig most a lágy iszap eltávolítását is lehetővé tették.

A polgármester elmondta, azért indít az önkormányzat szabálysértési eljárást, mert ugyan a vízparti ingatlannal rendelkező megrendelő próbált közterület használati engedélyt kérni a kikotort anyag lerakásához, de ezt nem adták meg számára, mégis elvégeztette a munkát.

Hatósági eljárás is indult az ügyben, mivel a feltételezések szerint a munka elvégzésekor bőven túllépték a medertisztítási engedélyben foglaltakat.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018