INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

siófok

szolgáltatóház

önkormányzat

Több mint tíz éve üresen kong Siófok régóta vágyott épülete

Több mint tíz éve üresen kong Siófok régóta vágyott épülete

Infostart

Egy szolgáltatóház felépítése volt a legfontosabb eleme annak a projektnek, amelyek 2002-től kezdett tervezni a siófoki önkormányzat Siófok-Szabadifürdőre. Az épület több mint tíz éve áll, a környékbelieknek fontos szolgáltatók mégsem tudnak beköltözni. A lakók az önkormányzattól várnának segítséget.

„Talán érdemes lenne azzal foglalkozni, miért nem üzemel megépítése óta” – veti fel a Siófok-Szabadifürdőért Civil Csoport Facebook-oldal egyik hozzászólója a Galerius projekten belül megépült szolgáltatóházzal kapcsolatban. Az épület több mint tíz éve áll készen, de üresen.

A Magyar Nemzet felidézi, a fideszes vezetésű önkormányzat 2002-ben kezdte el tervezni, hogy az ütemesen fejlődő város Siófok-Szabadifürdő városrészében egy alközpontot hoz létre: ide álmodtak egy fürdőt és egy szolgáltatóházat, amely a belvárostól távol élőket szolgálta volna ki.

A fürdő építése az önkormányzat feladata volt, a szolgáltatóház felhúzásáért cserébe pedig egy ingatlanvállalkozó négy magas társasház felépítésére kapott engedélyt.

A fürdő gond nélkül felépült. A társasházak építése is rendben zajlott, amíg a vállalkozó hitelcsapdába nem került, ekkor a projekt a bankhoz került, majd újabb gazdát kapott. Végül is 2020-ra megépült a négy társasház, ezek már működnek is. A szolgáltatóház azonban, amely 2010-ben már a tervek szerint állt, azóta is üres, amelyre

most már nemcsak régebb óta a környéken élők várnak,

hanem a felépült társasházak lakói, illetve azok is, akik az elmúlt pár évben az innen ötszáz méterre, a 70-es út mentén felparcellázott telkeken építették fel családi házukat.

Szabadifürdő a város rendkívül gyorsan fejlődő része növekvő számú lakossággal, ahol olyan alapvető szolgáltatásokra volna szükség, mint például szupermarket, étterem, posta, fogorvos, fodrászat – jegyzi meg a napilap, amely információ szerint egy nemzetközi gyorsétterem-hálózat és egy szupermarket-hálózat már igényt tartana a helyre, a tárgyalások velük azonban függőben maradtak.

Az ügyet bonyolítja, hogy a szolgáltatóház helyére a vállalkozó egy iker-toronyházat építene. A baloldali vezetésű jelenlegi önkormányzat pedig nem ragaszkodik az eredeti megállapodás betartatásához, még annak ellenére sem, hogy a kötelességére „egy egyre erősödő civil ellenállás igyekszik figyelmeztetni”. A toronyházak elleni petíciót már csaknem hatezer ember írta alá, de a vita közben a szolgáltatóház továbbra is üresen áll.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018