eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Magyar Közút/Instagram

Kamion szállt bele nagy erővel az útkarbantartók autójába – videó

Csodával határos módon nem történt személyi sérülés.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint az M1-es autópálya 144-es kilométernél, a Hegyeshalom felé tartó oldalon dolgoztak csütörtök reggel a komáromi mérnökség szakemberei, amikor egy külföldi kamionos nagy erővel becsapódott a munkaterületet és a kollégákat védő ütközésienergia elnyelő berendezésbe.

Az ütközés akkora erejű volt, hogy a társaság több tíz tonnás teherautóját beforgatta a pályára

– ha nem lett volna szalagkorlát, az árokba lökte volna a kamion.

Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető közleményében kiemeli: ahogy más gyorsforgalmi tereléseknél, itt több lépcsőben volt bevezetve sebességkorlátozás, és előjelző autókkal hívták fel 500 és 250 méterrel korábban is a járművezetők figyelmét, ahogy a munkaterületet védő nagy, jól látható narancssárga teherautókon is számos fényjelzést használtak. A berendezésük előtt ráadásul 100 méter hosszban terelőkúpok is ki voltak helyezve, ennek ellenére a kamion vezetője csak az ütközésienergia elnyelő modul előtti 10–15 méteren fékezett.

Csodával határos módon nem történt személyi sérülés a balesetben, de ettől függetlenül is a Magyar Közút arra kér minden járművezetőt, hogy a munkaterületeken és azon kívül is óvatosan vezessenek. „Vigyázzunk egymásra és az úton dolgozókra is!” – emelik ki.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×