eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: balatontipp,hu

Itt a hivatalos döntés a balatoni betonmostrumról

Elérte célját a tiltakozás, nem lesz építkezés.

A Miniszterelnökség visszavonta a Balatonvilágosra tervezett szálloda építési engedélyét, így biztossá vált, hogy a komplexum nem épült meg – közölte közösségi oldalán Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

A 2308 négyzetméter alapterületű, hétszintes, 92 lakásos, vízparti társasház megépítése ellen sokan tiltakoztak. Az Alkotmánybírósághoz fordult Balatonvilágos önkormányzata, emellett keresetet nyújtott be a Pécsi Törvényszékhez is a volt úttörőtábor helyére tervezett épület építési engedélyének visszavonásáért, azonnali jogvédelmet is kérve.

A heves tiltakozást mindvégig figyelemmel kísérő Witzmann Mihály korábban is úgy fogalmazott: mindent el fog követni, hogy a látványterveken szereplő betonmonstrum ne épüljön meg. Mint írta, örül annak, hogy a lakosság és az önkormányzat álláspontját sikerült a kormányhoz eljuttatni, és ennek következtében rekord gyorsasággal került sor a jogszabály módosítására.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×