eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: balatontipp,hu

Közbelépett a kormány, nem épül szállodamonstrum a Balatonnál

A térség fideszes országgyűlési képviselője kért kormányzati segítséget, de még további lépésekre van szükség.

Törölte a kormány a Balatonvilágos közigazgatási területére tervezett szállodafejlesztésre, valamint az ahhoz kapcsolódó ingatlanfejlesztésre szánt helyrajzi számok közül az 1392-est, vagyis a volt úttörőtábort. Ami azt jelenti: nem épülhet meg a 2308 négyzetméter alapterületű, hétszintes, 92 lakásos, vízparti társasház, az építkezés ellen tiltakozók szóhasználatával élve „tájidegen szállodaszörny” – írja a magyarnemzet.hu.

Az Alkotmánybírósághoz fordult Balatonvilágos önkormányzata az építkezés miatt, emellett keresetet nyújtott be a Pécsi Törvényszékhez is a volt úttörőtábor helyére tervezett 92 lakásos, hétszintes vízparti társasház építési engedélyének visszavonásáért, azonnali jogvédelmet is kérve.

A heves tiltakozást mindvégig figyelemmel kísérő Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője a hétvégén úgy fogalmazott: mindent el fog követni, hogy a látványterveken szereplő betonmonstrum ne épüljön meg. A keddi Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendeletről kijelentette: ez még nem végeredmény – hiszen a korábban kiadott építési engedély így is érvényben van –, de egyértelműen és határozottan tükrözi a kormány szándékát.

"Köszönöm a kormánynak, hogy kérésem meghallgatásra talált, és rekordgyorsasággal módosították az ide vonatkozó jogszabályt. A cél változatlan: a tervezett formában semmiképpen ne épüljön meg a balatonvilágosi betonmonstrum. Most a hatóságokon a sor, hogy a lakosság és a balatonvilágosi önkormányzat kérésének, valamint a kormányzati szándéknak érvényt szerezve, lépjenek az ügyben" – írta a Facebookon Witzmann Mihály. A fideszes képviselő már kedd reggel egyeztetett a Somogy Megyei Kormányhivatallal is.

?JELENTŐS ELŐRELÉPÉS A BALATONVILÁGOSI VÍZPARTI BETONMONSTRUM ÜGYÉBEN! A Magyar Közlöny mai számában kihirdetésre került...

Közzétette: Witzmann Mihály2021. március 23., kedd
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×