eur:
394.32
usd:
370.06
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Magyarepitok.hu/YouTube

M3-as metró: nagy reccs és ropp a Deák téren - videó

A korábbi Nemzeti Színház-munkagödröt is felhasználva kulcspillanatához érkezett a legfontosabb állomás akadálymentesítése.

Folyamatosan halad a az M3-as metróvonal belvárosi szakaszának felújítási munkája, a Magyar Építők most viszont arról számol be, hogy áttöréssel érte át a Deák téri állomást az új alagút, erről pedig videót is közzétettek.

A Swietelsky Építő Kft. a BKV megrendeléséből dolgozik az állomások rekonstrukcióján és modernizálásán is, ami akadálymentesítést is igényel, ehhez kellett egy nagyobbat fúrni, de segítség volt, hogy annak idején a Deák téri helyszínen már elkezdődött a Nemzeti Színház építése, ennek visszamaradt részei segítségével alakítottak ki akadálymentesítő liftaknát. Innen jutottak most el a 3-as metró állomásáig, ahol már nyitva a fal.

A belvárosban már 2020 márciusában elkezdődött az Arany János utcai és a Ferenciek terei állomás felújítása. Júliusban a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák, novemberben pedig a Nyugati pályaudvar, a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér állomás is építési területté változott. Az állomásokon néhány motívumtól eltekintve már semmi sem idézi meg az egykori látványvilágot. A jellegzetes burkolatok, bútorok eltűntek, az elbontott anyagok a peronokon várják, hogy a BKV Kőér utcai telephelyére kerüljenek. A több mint negyvenéves mozgólépcsők bontása az egyik legnehezebb feladat, hiszen többtonnás elemeket kell mozgathatóvá tenni, és a szűk aluljárókon vagy leadónyílásokon keresztül, majd többnyire a felszínen, közúti forgalomban eljuttatni a célállomásra.

A felújítással 2022 első felére végezhetnek a korábbi bejelentések alapján.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×