eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay.com

Nevelőszülői hálózatokat vesznek át az államtól a reformátusok

Bujdosó Balázs, a Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat intézményvezetője három megyényi érintettért felel áprilistól.

Évente átlagosan mintegy 100 gyermeknek talál új otthont a Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat - mondta el az InfoRádióban a szervezet intézményvezetője, Bujdosó Balázs.

"Ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermekeknek biztosítunk olyan gondozási, ellátási, nevelési formát, ami

tulajdonképpen családpótló,

a mi részünkről szolgálati forma. A gyermekek tekintetében elsődleges cél a vér szerinti családba történő visszahelyezés. Amennyiben ez nem sikerül, a következő lépés az örökbefogadás, amelyben közreműködünk az illetékes szakemberekkel. Ha ez sem lehet, marad a gyermek a nevelőszülői hálózatnál 18 éves koráig. Ezt követően részesülhet utógondozói ellátásban - maradhat a nevelőszülőnél vagy külső férőhelyre költözhet a fiatal felnőtt" - ecsetelte Bujdosó Balázs.

Alapesetben 24 éves korukig maradhatnak a fiatalok a hálózatban, egyes esetekben azonban ennél is tovább, például ha felsőoktatásban folytatnak tanulmányokat. Évi 100 gyerek talál új otthonra a teljes nevelőszülői hálózatban.

Jelenleg állami fenntartásban működő nevelőszülői hálózatokat is átvesznek a reformátusok, Nyugat-Magyarországon e tekintetben Somogy, Vas és Zala megye érintett most, az előkészületi, adminisztrációs munkák zajlanak, illetve fejeződnek be a remények szerint áprilisra.

A nyugat-magyarországi hálózatnál ezzel "több mint 370 nevelőszülő fog majd tevékenykedni, a hálózatnál lévő gyerekek száma 1000 körüli lesz, és mintegy 45 munkatárssal látjuk el a kapcsolódó feladatokat" - tette még hozzá Bujdosó Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×