INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

szépvölgyi út

bardóczi sándor

budapest

ii. kerület

Begyógyítják a Szépvölgyi-erdő csúf tájsebét – fotók

Begyógyítják a Szépvölgyi-erdő csúf tájsebét – fotók

Infostart

Most elbontott, félbehagyott víkendházak alapjai, murvás parkolók, illegális szemétlerakók vannak a területen.

Bardóczi Sándor, Budapest főépítésze számolt be a Facebookon arról, hogy a Szépvölgyi erdő egy korábban félig-meddig beépített, több murvás parkolóval tűzdelt területet visszaadnának a természetnek.

„A Szépvölgyi erdőben van egy vegyesen fővárosi és II. kerületi tulajdonban lévő terület, beékelődve az erdőbe, ahol egykor víkendházakat kezdtek el építeni, de ez pár ház felhúzása után abbamaradt – írja bejegyzésében. –

Vélhetően a szennyvíz elvezetését nem tudták megoldani, így a már felhúzott épületeket is lebontották az alapokig. Vannak itt murvás parkolók is,

azok anno a telkekhez épültek, de ma leginkább driftelni jár fel oda a tesztoszteron, illetve illegális hulladékot szokása oda lepakolni az »úri közönségnek«.

Ezt mostanra eléggé megelégeltük. Van egy tervünk, amit egy Interreg projekt keretében kezdünk most el megvalósítani együttműködésben a II. Kerület Önkormányzatával. A terv lényege, hogy a területet megtisztítva, a parkolók jó részét felszámolva visszaadjuk azt a természetnek, őshonos fajokból elegyes erdőt telepítünk, tanösvényt alakítunk ki, lezárjuk az utat a gépjárműforgalom elől, és elérjük, hogy a 65-ös busz ne csak esetlegesen, hanem mindig felmenjen a Szépvölgyi-dűlőig, hogy a kirándulók inkább a közösségi közlekedést válasszák.”

Szépvölgyi-erdő
Megújulásra váró elhanyagotl rész a Szépvölgyi-erdőben – forrás: Facebook (Bardóczi Sándor)

A főépítész azt írja, természetvédelmi szempontból is jelentős részek is esnek az elhanyagolt területre, lesz ivókút és erdei játszótér is a tanösvény mellett. „Aszfaltot bontunk, szegélyeket, parkolót számolunk fel, erdei gyalogutat alakítunk ki – sorolja –, hiszen a nyeregből nagyon sok kedvelt kirándulóhely elérhető.”

A Szépvölgyi erdőben van egy vegyesen fővárosi és II. kerületi tulajdonban lévő terület, beékelődve az erdőbe, ahol... Közzétette: Sándor Bardóczi2021. január 13., szerda

Mint írja, a lejjebb található parkolók rendbetételével váltják ki ezeket a feljebb megszűnő parkolókat, de a cél az, hogy ne autóval érkezzenek ide az emberek. Beszáolója szerint az első fázist az Európai Unió Urb for Dan interreg pályázata támogatja.

Nyitókép: forrás: Facebook
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018