eur:
389.55
usd:
361.83
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Mintavételhez használt kémcsövek a koronavírus-szűrések elvégzésre kijelölt rendelőben a Mohácsi Kórházban 2020. május 12-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Magyar adatok: Százezer fölött az aktív fertőzöttek száma, rekordon az elhunytaké

Közel ötezer beteget regisztráltak egy nap alatt. Hétezer fölé ment a kórházban ápolt betegek száma, 339 fő a napi növekmény. Budapesten egy nap alatt 954 újabb fertőzött került a nyilvántartásba.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint az elmúlt 24 órában 4836 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel tavasz óta már 136 723 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A járvány halálos áldotazainak napi száma ugyanannyi, mint az eddigi legmagasabb adattal regisztrált november 7-én volt: 107.

Az elhunytak többségében most is idős, krónikus betegek. Tavasz óta 2990 emberéletet követelt itthon a járvány.

A gyógyultak száma már összesen 31 126 (+1324 egy nap alatt).

Aktív fertőzöttnek jelenleg 102 607 ember számít a nyilvántartás szerint, 3405-tel több a péntekinél, ugyanakkor a számuk a tünetmentesség vagy az enyhe tünetek miatt ennek a többszöröse lehet.

Az aktív fertőzöttek 24%-a (24 146 fő), az elhunytak 27%-a (793 fő), a gyógyultak 27%-a (8318 fő) budapesti.

Kórházban 7029 koronavírusos beteget ápolnak (+339), közülük 13-mal többen, 531-en szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre.

  • Budapesten egy nap alatt 954 újabb fertőzött került a nyilvántartásba,
  • Pest megyében 570.
  • Győr-Moson-Sopronban is gyorsan terjed a járvány, péntek óta 439 újabb beteget találtak,
  • Bács-Kiskun megyében pedig 333-at.
  • Vas megyében 287,
  • Nógrádban 273,
  • Jász-Nagykun-Szolnok megyében 266 fővel nőtt a Covid-19 betegek száma.
  • A sokáig viszonylag kis esetszámokkal rendelkező Tolna megyében is beindult a járvány, 250 új fertőzöttet találtak.
  • Csongrád-Csanádban 224,
  • Fejér megyében 222,
  • Heves megyében 217,
  • Veszprém megyében 179,
  • Komárom-Esztergomban 124,
  • Somogy megyében 123,
  • Baranyában 106 a napi növekmény,
  • a többi megyében 100 alatti.
Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

36 166 ember van hatósági házi karanténban (+), és 1 326 027-re nőtt a mintavételek száma tavasz óta (19 140 teszt egy nap alatt).

A központi oldalon emlékeztetnek: egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. Emlékeztetnek az érvényben lévő korlátozásokra (éjszakai kijárási tilalom, boltok zárása hétkor, gyülekezési tilalom, étteremzár, zárt kapus meccsek stb.), valamint arra, hogy

számos településen és a fővárosban szinte mindenhol az utcákon is maszkot kell hordani.

Részletek itt.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×