eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Budapest-Cegléd vonalon utasforgalmi próbaüzemben elindított első emeletes KISS motorvonat a Zugló vasúti megállóhelyen 2020. március 15-én. Tavasztól fokozatosan állnak forgalomba az emeletes motorvonatok a legforgalmasabb hazai vasútvonalakon, a ceglédin és a vácin.
Nyitókép: MTI/Balaton József

Ceglédre is mehet emeletes vonattal hétfőtől

Ilyenből még csak kettő van az országban.

Szeptember 21-én forgalomba áll a második KISS, így hétfőtől már a ceglédi vonalon is lehet utazni az emeletes motorvonattal.

Augusztus 24-én indult útnak újra a KISS a Budapest-Nyugati–Vác–Szob vasútvonalon, hétfőtől pedig a második új emeletes motorvonat is megkezdi az utasforgalmi próbaüzemet a ceglédi 100a vonalon, miután az előzetes vizsgálatokat, teszteket követően, megszerezte a szükséges engedélyeket.

Az emeletes vonat jövő heti 100a vonali tervezett menetrendje a vasúttársaság honlapján is elérhető: https://www.mavcsoport.hu/kiss címen.

A MÁV-Start közleményében hangsúlyozza, hogy szeptember 8-tól a Budapest elővárosában közlekedő valamennyi, így a KISS emeletes motorvonatokat is naponta fertőtlenítik. A vasúttársaság továbbra is arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a közösségi közlekedési eszközökön mindenkinek kötelező az arc (száj és orr) eltakarása, ezt szeptember 15-e óta fokozottan ellenőrzik a vonatokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×