eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Fertőzöttek sokasága a Lauderban - az iskola saját utat választott

Szerdáig 38 koronavírus-fertőzöttet találtak abban a budapesti magániskolában, ahol a szülők adományaiból már augusztusban elindítottak egy országosan egyedülálló, tömeges szűrési programot. A Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola az eredmények alapján úgynevezett hibrid oktatást vezetett be.

Diákok és tanárok is elkapták a koronavírust - mondta az InfoRádióban Horányi Gábor, az intézmény főigazgatója.

"A 38 főből 11 tanár, a többi diák, 5 olyan emberről tudok, aki korábban, augusztusban biztos átesett a fertőzésen, ők védettek lehetnek."

Az egyik szülő már a nyári szünet végén felajánlotta, hogy kifizeti az összes diák és tanár koronavírustesztjét, de az iskola vezetése végül úgy döntött, hogy ennyi vizsgálatra nincs szükség - tudtuk meg a főigazgatótótól.

"Nincs értelme mindenkit letesztelni,

hiszen minden eredmény egy állapotot mutat. Ha én ebben a pillanatban nem vagyok fertőzött, lehet, hogy egy vagy két nap múlva fertőzött leszek. A tesztelésnek akkor van értelme, ha valamilyen protokoll, struktúra alapján történik. Mielőtt elkezdtük volna az aktív tanulást az iskolában, csináltunk egy nagyobb tesztelést, akkor 82 önkéntes tesztalanyunk volt, ők az általunk megadott kritériumok alapán veszélyeztetettnek tartották magukat - vagy az Adrián nyaraltak, vagy a Balaton mellett, vagy találkoztak olyanokkal, akikről később kiderült a fertőzöttség. Ebből indult ki a későbbi folyamat; négyen bizonyultak fertőzöttnek, és elkezdtük a kontaktkutatást" - fejtette fel Horányi Gábor.

A potenciális fertőzötteket követik: aki nem az, mielőbb bemehet az iskolába, aki pedig az, annak tovább keresik a kontaktjait.

A költségeket a szülők anonim felajánlásaiból állják.

A kieső diákok oktatását egy úgynevezett hibrid módszerrel oldják meg: az otthon lévőket interneten kapcsolják be az órába, de

olyan is előfordult már, hogy a karanténban lévő, de egyébként tünetmentes tanár digitális órát tartott az osztályteremben ülő tanítványainak

- ismertette Horányi Gábor.

A főigazgató ugyanakkor hangsúlyozta, hogy tudatában van annak: erre a teljesítményre csak egy anyagilag és technikailag jó körülmények között működő, gyors reakcióidejű magániskola képes.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×