eur:
395.43
usd:
372.29
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Magyar Református Szeretetszolgálat

Tizennyolcmilliós segítséget adtak a tanévkezdéshez a reformátusok

Eddig több mint 800 rászoruló iskolás tanévkezdését segítette adományokkal a Magyar Református Szeretetszolgálat „Radírozzuk ki a különbséget!” elnevezésű kampányában. Megerősítették a segélyszervezet logisztikai kapacitásait is egy 650 millió forintos projekt eredményeképp

Idén is sokan csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgáttal tanévkezdést segítő adománygyűjtő programjához, amely augusztus 31-én zárult - mondta az InfoRádiónak a segélyszervezet igazgatóhelyettese. Lutár Balázs szavai szerint több mint 18 millió forint értékben tudnak segítséget nyújtani, amiből több mint egymillió forint pénzadomány volt. "Rengeteg olyan tárgyi adomány érkezett - iskolatáskáktól kezdve a tanszerekig -, amelyet közvetlenül át tudunk adni" - mondta az adománykoordinációért felelős vezető. Példaként említette, hogy akadt olyan magánszemély, aki 40 ezer füzetet ajánlott fel a szervezet számára, és mellé érkeztek számítógép-felajánlások is, mivel a digitális oktatáshoz erre is nagy szükség lehet ezekben a családokban.

"Ezekkel adományokkal 800-nál is több diákot tudtunk eddig támogatni"

- mondta Luthár Balázs, aki hozzátette: a héten folytatják a tanszerek és számítógépek kiosztását a regionális irodák segítségével.

"A szeretetszolgálat első körben 50 asztali számítógépet oszt ki országszerte az igények alapján, és igyekszünk a támogatóink segítségével a további igényeknek is eléget tenni" - mondta az igazgatóhelyettes.

Az adományokat a kiszállításig raktárépületben tárolják. A Magyar Református Szeretetszolgálat több fejlesztést is megvalósított egy 650 millió forint összköltségvetésű projektben. "Ebesen egy ezer négyzetméteres logisztikai központ, Gelénesen, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy 250 négyzetméteres logisztikai központ, Szentesen, Pécsen és Alsóörsön kisebb logisztikai központok, adománykoordinációs pontok épültek." Emellett a szeretetszolgálat informatikai fejlesztését - a tárgyi eszközbeszerzésen túl a munkájukat támogató személyre szabott szoftverfejlesztést - is ebből a keretből fedezték. A logisztikai kapacitás fejlesztése mellett a segélyszervezet gépjárműparkja is bővült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×