eur:
392.19
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Koronavírustesztre érkezőket vár egy egészségügyi alkalmazott egy panamavárosi autós tesztközpontban 2020. július 14-én. Panamában eddig 48 096 koronavírussal fertőzöttet azonosítottak, 960-an életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Bienvenido Velasco

A kormány azért is változtatott, mert visszaélések voltak a koronavírustesztekkel

Farkas Örs miniszteri biztos, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője beszélt a karanténról és arról is, mostantól miért nem fogadják már el a külföldön végzett vizsgálati eredményeket.

A kormány több tagjának, így Farkas Örsnek is karanténba kellett vonulnia, miután Hollik István koronavírustesztje pozitív lett. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, felkészületlenül érte a karantén. Bezártsága akkor érhet véget, ha a második tesztje is negatív lesz. Beszélt arról, hogy egy rendezvényen hosszan beszélgetett Hollik Istvánnal, továbbá azt is elmondta, hogy fizetett a tesztekért.

Megemlítette még, hogy

aki a kontaktkutatás során, tehát kvázi önhibáján kívül kényszerül karantéba, azoknál a személyeknél az állam átvállalja a tesztelés költségét szeptember 1-jétől.

A tesztek kapcsán felmerült, hogy a hazatérő magyarok külföldi tesztelését miért nem fogadják el. Farkas Örs azt mondta, hogy

  • egyrészt nincsen a világban egy akkreditált rendszer, és sokat lehet hallani arról, hogy különböző módszerekkel és alapossággal végzik a teszteket.
  • Másrészt pedig voltak visszaélések ezzel kapcsolatban az elmúlt időszakban, ezért is döntött a kormány a szigorítás mellett.

Több téma szóba került még a beszélgetésben, többek között az, hogy a kormány dolgozik a hitelmoratórium kiterjesztésén. A szóvivő ennek kapcsán elmondta: a kormány vizsgálja a kérdést, döntés viszont nem született. Ha a magyar gazdasági helyzetben indokolttá válik, akkor erről újra dönteni fognak - tette hozzá Farkas Örs.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×