INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

koronavírus

pápa

idősotthon

kórház

Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép SARS-CoV-2 nevű koronavírussal (sárga) erősen fertőzött emberi sejtekről. A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették. A fekete színű terület a sejtek közötti tér.

Koronavírus-esetek a pápai idősotthonban és a helyi kórházban

Infostart

Két eset miatt is zajlik a kontaktkutatás és a tesztelés.

A pápai Teveli úti idősotthon lakóit és dolgozóit is folyamatosan tesztelik, mivel az otthon egyik alkalmazottjának pozitív lett a koronavírustesztje – jelentette be a város polgármestere. Áldozó Tamás elmondta, hogy Egyesített Szociális Intézmény egyik dolgozójának férjét tesztelték koronavírusra, amely pozitív lett, a kontaktok tesztelésekor ellenőrizték a feleségét is, akinek szintén pozitív lett a mintája – idézte az InfoPápa beszámolóját a hvg.hu. Az idősotthon dolgozója és férje nem pápai lakosok.

A polgármester azt is közölte, hogy szombaton a helyi kórházban is jelentkezett egy személy, aki tüneteket produkált, ő pápai lakos és szintén pozitív lett a vírustesztje. Vélhetően a fertőzést külföldi személyektől kapta el.

A pápai portál szerint jelenleg 18 ember van járványügyi megfigyelés alatt a városban; 8 esetben külföldről hazaérkező személyekről van szó, a többiek vélhetően az előbb említett személyek és kontaktjaik.

Nyitókép: Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép SARS-CoV-2 nevű koronavírussal (sárga) erősen fertőzött emberi sejtekről. A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették. A fekete színű terület a sejtek közötti tér. (MTI/EPA/NIAID)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018