INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

pesti út

bíróság

kártérítés

futó barnabás

idősotthon

Tájékoztató felirat a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthona bejáratán 2020. április 8-án. Ezen a napon Pintér Gábor, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagja sajtótájékoztatót tartott az otthon előtt. A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal intézkedjen a Pesti úti Idősek Otthona lakóinak védelmében.

Pert indítanak a Pesti úti idősotthon ellen

Infostart

A fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő intézményben elhunyt egyik lakó hozzátartozói fordulnak bírósághoz.

Ügyvédet fogadott Csüri Krisztián és felesége, mert szeretnék, ha bíróság mondaná ki: ami a férfi édesanyjával történt a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősek Otthonában, az tűrhetetlen és nem ismétlődhet meg másokkal. Futó Barnabás ügyvéd szerint még a gondatlanságból elkövetett emberölés is felmerül, és valakinek vállalnia kell a felelősséget, büntetőjogi és anyagi szempontból is.

A férfi állítása szerint tavaly november óta egyre embertelenebb körülmények között élt az otthonban az édesanyja, állapota rohamosan romlott, hagyták kiszáradni, éhezni-szomjazni, míg végül elhunyt. Emiatt fordult Futó Barnabás ügyvédhez, akinek még az intézetbeli viszonyokról készült fotókat és videókat is bemutatott.

Az egyik videón az látható, hogyan itatta hosszan Krisztián és felesége a nénit az otthonban. Aztán a látogatási tilalom miatt nem tudtak bemenni hozzá, majd az idős asszonyt kiszáradással vitték kórházba, és el is hunyt.

"Most, hogy láttam ezeket a fotókat és videót a néniről, az iratokat a kórházi kezeléseiről és a halála körülményeiről, hallom ezt a sok borzalmat, amit a hozzátartozók elmesélnek, egészen el vagyok képedve. Itt több súlyos jogsértés is történt, ez teljesen egyértelmű" – mondta a Ripostnak az ügyvéd, aki szerint a felelősség megállapításán túl kártérítés is jár: a befizetett összeg egy része visszakövetelhető, és a család sérelemdíjra is igényt tarthat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda is büntetőeljárást folytat foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, egyelőre ismeretlen tettesek ellen.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018