INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

vitézy dávid

városliget

parkoló

biodóm

Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója a nosztalgiajárművekből összeállított Mikulás HÉV-szerelvény sajtótájékoztatóján a H5-ös HÉV-vonal Batthyány téri végállomásán 2018. december 6-án. Ezen a napon és december 11-én Mikulás HÉV-szerelvény közlekedik a Batthyány tér és Szentendre között.

Vitézy Dávid: nincs szükség parkolóházra a Biodóm mellett

Infostart

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint megérett az idő arra, hogy a Városliget csak a gyalogosok és kerékpárosok birodalma legyen.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebookon közzétett posztjában emlékeztet: a Városligetet illetően sok a vita, de abban látszólag teljes egyetértés alakult ki a kormány és a főváros között, hogy a Ligetet autómentessé kell tenni. A kormány ezért a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának tavaly decemberi ülésén felajánlotta, hogy a garázsra szánt mintegy 6 milliárd forint állami támogatás átcsoportosítható a Biodóm befejezésére. A főváros által most nyilvánosságra hozott Városliget Építési Szabályzat módosító javaslatban azonban továbbra is szerepel a parkolóház, ami Vitézy Dávid szerint felesleges létesítmény, hiszen a közelben, a Dózsa György és a Mexikói úton is két nagy kapacitású mélygarázs fog épülni a tervek szerint.

Vitézy Dávid azt írja, csalódottan olvasta a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) módosítására készült friss fővárosi javaslatban, hogy az épülő Biodóm mellé az Állatkert által betervezett 700 férőhelyes új parkolóház előírásként ismét benne van a tervekben.

„Erre a parkolóházra semmi szükség nincs, a Ligetbe ez a létesítmény nem való, közlekedési szempontból is aránytévesztés volna a megépítése. Ezt az álláspontomat Állatkert korábbi vezetője felé is képviseltem, és a véleményem az előző önkormányzati ciklus óta sem változott” – közölte.

A vezérigazgató szerint megérett az idő arra, hogy a Városliget valóban csak a gyalogosok és kerékpárosok birodalma legyen, és a közúti forgalom egyáltalán ne lépje át a Városligetnél a Hungária gyűrű vonalát” – írta.

Vitézy Dávid három okot sorol fel, és arra kéri a fővárost, hogy fontolja meg az érveket és törölje az Állatkert mellé tervezett parkolóházat.

A főváros nem kíván parkolóházat építeni

A főváros közleményében hangsúlyozta, hogy a Biodóm mellé tervezett állatkerti parkolóházat egyáltalán nem tervezi megépíteni. A helyét azonban biztosítják, mivel az OTÉK (Országos Településrendezési és Építésügyi Követelmények) parkolási normatívája szerint ez a kormányrendeletben szabályozott kötelességük - írták.

"Ugyanakkor az előző városvezetés és a kormány megállapodásában szereplő 1000 helyet 700-ra csökkenthettük. Ha pedig a Fővárosi Nagycirkusz elköltözik a területről, a kötelező parkolószám tovább csökkenthető. Ehhez azonban kormánydöntésre van szükség" - olvasható az önkormányzat közleményében.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018