eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőfelszerelést viselő nővérek egy kórtermet készítenek elő a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

3213 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg

Egy nap alatt 35 újabb embernél regisztrálták a fertőzést. Már több mint 400-an haltak bele a koronavírusba Magyarországon és több mint 900-an meggyógyultak.

A központi koronainformációs oldal frissített adatai szerint 3213 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, ez a korábbi 28 fő után 35 újabb beteget jelent.

Elhunyt továbbá 13 idős krónikus beteg, velük együtt 405 főre emelkedett az elhunytak száma, 904-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, vagyis egy nap alatt 39 embert engedtek haza.

Meghalt egy újabb beteg a Pesti úti idősotthon lakói közül,

így az intézményben 42 főre nőtt az elhunytak száma és emelkedett a fertőzött gondozottak száma is, amely jelenleg 305.

Az elhunytak között van egy 47 éves nő, aki mentális retardációban és epilepsziában is szenvedett, és egy 65 éves férfi, akinek krónikus tüdőbetegsége volt.

Még mindig tízezer fölötti, 10 927 a hatósági házi karanténba zártak száma, az akkreditált laborokban végzett mintavételeké pedig már százezer fölött van, 103 258.

Az 1904 aktív fertőzött 62%-a (1178 fő), az elhunytak 79%-a (320 fő), a gyógyultak 54%-a (486 fő) budapesti vagy Pest megyei.

Az új fertőzések száma az előző napi adatokhoz képest:

Budapesten +10

Pest megyében +4

Fejér megyében +5

Komárom-Esztergom megyében +4

Veszprém megyében +1

Zala megyében +13

Csongrád megyében +1

Veszprém és Heves megyében egy-egy fővel, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2 fővel csökkent a betegek statisztikában szereplő száma (ez akkor következik be, ha valakit betegként regisztrálnak egy kórházban, de azután kiderül, hogy a lakhelye szerint másik megyébe tartozik, ekkor átszámítják oda).

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Felhívják a figyelmet, hogy a vírus továbbra is terjed, és a lazítások ellenére az összes vonatkozó szabályt továbbra is be kell tartani.

  • A védekezés második szakaszában Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új, enyhébb szabályok léptek életbe.
  • Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Továbbra is várják a koronavírus-fertőzésből gyógyultak jelentkezését vérplazma adásra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×