eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Tripadvisor

Csillaghegy jóakarói most nagy vállalkozásba fognak

Heti háromszor komplett meleg étkezést szerveznek a legszegényebb időseknek, már találtak is egy patinás helyi éttermet. De bárki segíthet.

A 108 éve alapított Csillaghegyi Polgári Kör egyesület a koronavírus-járvány alatt igyekszik minden rászoruló szoruló lakosnak segíteni, akár a meleg étel házhozszállításában. Ehhez adományokat is vár az egyesület - mondta a szervezet elnöke, Debreczeny István az InfoRádióban.

"Minden karácsonykor mintegy 100 karácsonyi ajándékcsomagot állítunk össze itt élő, nagyon nehéz sorsú, idős, beteg emberek számára. Tudjuk, hogy nagyon nagy nélkülözésben élnek, szegények és magányosak. Támogatni kell őket, sikerült is már 400 rúd szalámival támogatni őket a járvány kitörése óta" - számolt be a mostani helyzetről és részsikerekről.

Megszervezték, hogy a piacon kapható árukat a rászorulóknak ajtóig térítésmentesen el is viszik, most már három hete fut ez a kezdeményezés is, szép árut kapnak és "megbízhatóan jut kézhez".

Most azon ügyködnek, hogy lehetővé váljon a legszegényebbeknek heti háromszor egy-egy kétfogásos meleg étel biztosítása, házhozszállítással, ebben partnerük a csillaghegyi HÉV-megállónál lévő, közkedvelt Kiscsillag Étterem.

"Mindenki nehezen nyúl a zsebébe, de éreznünk kell, hogy mások még jobban rászorulnak"

- fogalmazott.

A Csillaghegy.info honlapon minden jóakaró megtalálja a szükséges információkat, illetve a Csillaghegyi Polgári Körnek Facebook-oldala is van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×