eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kirándulók az októberi napsütésben a balatonfüredi Balaton-parton 2017. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Balatonfüred büntetéssel tartja távol a vendégeket

Erőteljes közterületi jelenlétet kért a húsvéti ünnepek idejére a közterület felügyelettől valamint a rendőrségtől Balatonfüred polgármestere.

A kijárási korlátozások egyértelműek, mindannyiunk érdeke azokat betartani – mondta a Füred TV-nek Balatonfüred polgármestere. Bóka István szerint ebbe nem fér bele az, ha valaki autóba ül és egyéni sportolás vagy egészségügyi séta címszóval felkeresi Balatonfüred látványosságait. A városvezető kifejtette: a jogszabályok helyes értelmezése az, ha Balatonfüred jelen pillanatban az ott élőknek és az ott tulajdonnal rendelkezőknek biztosít szolgáltatást.

Bóka István szerint a helybélieknek – akik nem tudnak otthon maradni, vagy szükségük van a sportolási lehetőségekre – kívánják fenntartani a közparkokat, strandokat. A cél: minél nagyobb felületet biztosítani minél kevesebb ember számára annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb távolság megtartása biztosított legyen – fejtette ki a polgármester.

Korábban már Tihany, Velence vagy Szentendre is úgy döntött, nem kér a vendégekből a járvány idején, és különböző eszközökkel fellép az ellen, hogy elsősorban a hétvégéken és ünnepnapokon ellepjék a látogatók az egyébként kedvelt vízparti részeket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×