INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

önkormányzati választás

külföldi lapok

karácsony gergely

Külföldi lapok címoldalán a magyarországi önkormányzati választás

Külföldi lapok címoldalán a magyarországi önkormányzati választás

Infostart

Általában Karácsony Gergely budapesti győzelmét hangsúlyozták a jelentősebb lapok, hírügynökségek, amelyek mind kiemelt heyen foglalkoztak a vasárnapi választással.

Az elmúlt évtized legnagyobb politikai győzelmét aratta az ellenzék - írja tudósításában a Reuters hírügynökség, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy Kácsony Gergely győzelme mellett a fővárosi közgyűlésben is az ellenzék lesz többségben.

Az AFP hírügynökség sokkoló ellenzéi győzelemről beszél a fővárosban.

A Financial Times elemzése szerint a mostani eredmények lendületet adhatnak az ellenzéknek a sorozatban hét elvesztett választás után.

A Bloomberg nemzetközi kontextusba helyezi az eredményeket, amelyek a cikk szerint beleillenek abba a nemzetközi trendbe, hogy a nacionalista erők gyengülnek a nagyobb városokban. A beszámoló szerint az ellenzéki összefogás hatékonyan működött a választásokon, Budapesten kívül 10 másik nagyvárosban lesz ellenzéki a polgármester, ugyanakkor a Fidesz ereje stabil maradt, és nem változott a befolyása az ország más részein - idézi összeállításában a Portfolio.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018