eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: pixabay

Külföldi lapok címoldalán a magyarországi önkormányzati választás

Általában Karácsony Gergely budapesti győzelmét hangsúlyozták a jelentősebb lapok, hírügynökségek, amelyek mind kiemelt heyen foglalkoztak a vasárnapi választással.

Az elmúlt évtized legnagyobb politikai győzelmét aratta az ellenzék - írja tudósításában a Reuters hírügynökség, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy Kácsony Gergely győzelme mellett a fővárosi közgyűlésben is az ellenzék lesz többségben.

Az AFP hírügynökség sokkoló ellenzéi győzelemről beszél a fővárosban.

A Financial Times elemzése szerint a mostani eredmények lendületet adhatnak az ellenzéknek a sorozatban hét elvesztett választás után.

A Bloomberg nemzetközi kontextusba helyezi az eredményeket, amelyek a cikk szerint beleillenek abba a nemzetközi trendbe, hogy a nacionalista erők gyengülnek a nagyobb városokban. A beszámoló szerint az ellenzéki összefogás hatékonyan működött a választásokon, Budapesten kívül 10 másik nagyvárosban lesz ellenzéki a polgármester, ugyanakkor a Fidesz ereje stabil maradt, és nem változott a befolyása az ország más részein - idézi összeállításában a Portfolio.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×