INFORÁDIÓ 
2020. február 27. csütörtök
Edina

gulyás gergely

ep-választás 2019

ellenzék

aréna

európai bizottság

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. december 13-án.

Gulyás Gergely: roncsderbi zajlik az ellenzéki oldalon

Vasárnap óta Gyurcsány Ferenc lett az ellenzék vezetője – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Gulyás Gergely kiemelte: a magyar kormány sosem támogatta a csúcsjelölti rendszert.

Magyarországot, Lengyelországot és Olaszország leszámítva sokkal inkább fragmentálttá vált a politikai térkép, a nagy néppártok támogatottságukból sokat veszítettek – értékelte a vasárnapi EP-választás eredményeit Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett: kedden Brüsszelben találkoznak az állam- és kormányfők, hogy bizottsági elnököt jelöljenek. A kérdés leginkább intézményi jellegű, és a magyar kormány álláspontja az, hogy a főként német javaslatra született csúcsjelölti rendszer felülírja a lisszaboni szerződést, elvesz jogokat az állam- és kormányfőktől, s azoknak a pártoknak adja, amelyek az európai közéletben nem töltenek be komoly szerepet – fejtette ki.

Gulyás Gergely szerint

az állam- és kormányfők között blokkoló kisebbség van,

vagyis azt mondják, hogy nem szabad átengedni a jelölés jogát. Kiemelte, hogy a magyar kormány sosem támogatta a csúcsjelölti rendszert.

"Nincs olyan jelölt, akit a magyar fél jelölne. Sok olyan jelölt van az európai politikában, akit Magyarország jó szívvel támogat" - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc az ellenzék vezetője

Nincs jó állapotban a magyar ellenzék – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökséget vezető miniszter az EP-választások eredményekről.

“Úgy tűnik, hogy ebben a sajátos roncsderbiben, nem logikátlan módon

azok vannak előnyben, akik szélsőségesek és hangosak, vagy akik újak”

- emelte ki Gulyás Gergely.

A tárcavezető nem zárja ki, hogy miközben a Gyurcsány Ferenc vezette párt korábban nácinak nevezte és elutasította a Jobbikot, idén ősszel egyeztethetnek az önkormányzati választáson.

“Akik ilyen mértékben képesek szembefordulni saját korábbi álláspontjukkal, azok kisebb ideológiai távolságban egymástól miért ne foghatnának össze?” - mondta Gulyás Gergely, aki szerint a vasárnapi választásnak az ellenzéken belüli győztese Gyurcsány Ferenc, és ő az ellenzék vezetője.

Gulyás Gergely a centrális erőtér megszűnését firtató kérdésre azt válaszolta, Európában is példátlan, hogy egy év alatt egy majdnem 20 százalékos támogatottságú párt 6 százalékra esik vissza. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Demokratikus Koalíciót, illetve az azt vezető Gyurcsány Ferenc korábbi kormányzását nevezte szélsőségesnek.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Gulyás Gergely az ellenzékről
 


Gulyás Gergely az EB-jelölésről
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018