eur:
394.44
usd:
370.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kétmillió forintos négyzetméterár a Balatonnál - Lapszemle

Moldovai bankot vehet az OTP - írja a Világgazdaság. Kezdődnek a tárgyalások a győri tescósok ügyében - számol be a Magyar Idők. A Nemzeti Sport Görbicz Anita világklasszis kézilabdázóval, míg a Népszava Herczog László közgazdásszal és Roska Botond molekuláris és sejtbiológussal közöl interjút.

A Magyar Idők szerint a belügyminiszter továbbra is azt várja el, hogy a hatóságok a törvény teljes szigorával járjanak el azokkal szemben, akik rá, vagy a minisztériumra hivatkozva akarnak előnyökhöz jutni. Így kemény fellépéssel nézhet szembe az a bűnbanda is, amely százmilliókat csalt ki áldozataitól és annak a vadásztársaságnak az elnöke is, aki a miniszterre hivatkozva ígért sikeres pályázatot egy sértettnek.

A Népszava Roska Botond magyar származású tudóssal közölt interjút. A Svájcban dolgozó neurobiológus rangos orvosi díjat kapott, mert a retinából eredeztethető látászavarokat és vakságot is sikerült gyógyítania. Ezt úgy érte el, hogy génterápiával újra fényérzékennyé tette a retina bizonyos sejtjeit.

A Világgazdaság arról ír, hogy a kedvezményes lakásáfa a nyaralóépítéseket is beindította, a tavaink partján sorra húzzák fel az üdülőapartmannak tervezett társasházakat. A Balatonnál akár 2 millió forintos négyzetméterárral is találkozni, míg a Tisza-tónál már 5 millió forintért is árulnak leromlott nyaralót.

A Nemzeti Sport riportere Görbicz Anita kézilabdázóval készített interjút. A világklasszis 35 évesen nemrég újabb két évvel meghosszabbította szerződését a győri Audi ETO-val.

A Világgazdaság helyi lapértesülésre hivatkozva arról számol be, hogy moldovai bankot vehet az OTP. A Mold Street hírportál szerint a magyar pénzintézet küldöttsége a következő napokban érkezik tárgyalásokra Moldovába, a látogatás célja pedig a Mobiasbanca többségi részesedésének megvásárlásáról szóló előzetes megállapodás aláírása. Az információt az OTP nem erősítette meg.

A Népszava Herczog László közgazdásszal közölt interjút. A szakember szerint a béremelések, a foglalkoztatás, vagy a munkanélküliség valós adatai alapján lehet reális képet alkotni egy ország gazdaságáról. Mint mondta: sokféleképpen lehet trükközni a statisztikával, például a minimálbér emelésénél a bruttó összeget szokták hangoztatni, míg a nettó sokkal kisebb mértékben nőtt.

A Magyar Idők arról ír, hogy ma kezdődnek a tárgyalások a győri tescósok ügyében. A sztrájkbizottság átképzési hozzájárulást, végkielégítést és félévi bért kér azoknak a dolgozóknak, akiket várhatóan elbocsátanak. Az áruházlánc ugyanis decemberben jelentette be, hogy üzleti szolgáltató központot hoz létre Budapesten, emiatt a Győrben lévő irodaközpont megszűnik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×