eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Budapesti Corvinus Egyetem főépületének címtáblája a főváros IX. kerületében, a Fővám téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Kínai és magyar diplomát is ad a Budapesten induló új, különleges képzés

A világ egyik legjobb gazdasági egyetemével indított közös képzést a Corvinus Egyetem. A sanghaj-i Fudan Egyetem oktatói Magyarországon és Kínában felváltva fogják oktatni a hallgatókat, akik a közép-európai és kínai gazdasági kapcsolatokban szereznek jártasságot.

A Magyar Nemzeti Bank, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Fudan Egyetem tavaly októberben állapodott meg arról, hogy létrehozzák az első, Kína és Közép-Kelet-Európa közti oktatási együttműködést.

A Fudan-Corvinus MBA Double Degree-programban a hallgatók két éves képzés végén a Budapesti Corvinus Egyetem MBA és a Fudan Egyetem "master in finance" diplomáját is megszerzik – mondta az InfoRádiónak Horváth Levente, a Corvinus-MNB International Projekt Center igazgatója. A képzésben szakmai támogatóként a Magyar Nemzeti Bank is részt vesz, az intézmény legjobb szakemberei és felső vezetői vendégelőadóként oktatnak majd. Kínából is neves közgazdászok érkeznek Magyarországra, hogy bemutassák a kínai gazdaságot és pénzügyi világot, de a digitális világról és az üzleti világról is hallhatnak a diákok.

Az igazgató elárulta:

a képzéssel főként a magánszféra és a közigazgatás közép- és felsővezetőit kívánják megszólítani. A cél, hogy a közép-európai régióban minél több Kínához értő szakembert neveljenek ki,

így a Kína-KKE 16+1-es együttműködés még nagyobb sikereket érhetne el – vélekedett Horváth Levente.

A februárban induló két éves képzésen félévente három alkalommal csütörtöktől vasárnapig van intenzív oktatás. A tandíj szemeszterenként 3,9 millió forint, ez fedezi a program részeként évente egyszer a Fudan Egyetemen tartott egyhetes tanítás utazási költségét és a szállást is. A Pallas Athéné Alapítványoknál pedig ösztöndíj-programokra lehet jelentkezni – árulta el Horváth Levente.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×