eur:
393.31
usd:
367.94
bux:
66155.23
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: BvOP

Báthory Erzsébet, Hasfelmetsző Jack és Al Capone egy helyen – február 15-ig még találkozhat velük

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának köszönhetően a szüzek vérében fürdő Báthory Erzsébet és Hasfelmetsző Jack történetét is megismerhetik a látogatók a budapesti Gyilkos Tárlaton – hangsúlyozta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője. Orosz Zoltán hozzátette, hogy a kiállítás február 15-ig látható.

A Murder - A gyilkos tárlat című kiállítás egy egyedülálló, interaktív tárlatvezetést és élményt nyújt a látogatóknak – vélekedett a szóvivő, hozzátéve: nem a durva erőszak öncélú mutogatásáról szól, „hiszen történelmi tényeken keresztül szembesítik a látogatókat a tragikus valósággal”. A szervezők utánajártak, hogy a tettesek miért és milyen módszerrel követték el a brutális cselekedeteket, de megemlékeztek az áldozatokról is, illetve megvilágították az esetek történelmi és társadalmi hátterét is.

Az érdeklődők a kiállításon találkozhatnak a szűzek vérében fürdő Báthory Erzsébet, Hasfelmetsző Jack és Al Capone történetével is.

Orosz Zoltán szerint a tárlat mindenki számára érdekes lehet: iskolai csoportok ugyanúgy látogatják, mint családok. A kiállítást 45 perces tárlatvezetésen lehet megtekinteni, ahol érdekes történeteket tudhatnak meg látogatók. A büntetés-végrehajtás múltját és jelenét is megismerhetik, illetve a sátoraljaújhelyi börtönmúzeum vándorkiállítását is megnézhetik az érdeklődők, péntekenként pedig tematikus műsorokkal is kedveskednek a szervezők.

Az utazó kiállítást – a jelenlegi tervek szerint – 2019. február 15-ig láthatja a budapesti közönség.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×