INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

kiállítás

büntetés-végrehajtás

Báthory Erzsébet, Hasfelmetsző Jack és Al Capone egy helyen – február 15-ig még találkozhat velük

Báthory Erzsébet, Hasfelmetsző Jack és Al Capone egy helyen – február 15-ig még találkozhat velük

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának köszönhetően a szüzek vérében fürdő Báthory Erzsébet és Hasfelmetsző Jack történetét is megismerhetik a látogatók a budapesti Gyilkos Tárlaton – hangsúlyozta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője. Orosz Zoltán hozzátette, hogy a kiállítás február 15-ig látható.

A Murder - A gyilkos tárlat című kiállítás egy egyedülálló, interaktív tárlatvezetést és élményt nyújt a látogatóknak – vélekedett a szóvivő, hozzátéve: nem a durva erőszak öncélú mutogatásáról szól, „hiszen történelmi tényeken keresztül szembesítik a látogatókat a tragikus valósággal”. A szervezők utánajártak, hogy a tettesek miért és milyen módszerrel követték el a brutális cselekedeteket, de megemlékeztek az áldozatokról is, illetve megvilágították az esetek történelmi és társadalmi hátterét is.

Az érdeklődők a kiállításon találkozhatnak a szűzek vérében fürdő Báthory Erzsébet, Hasfelmetsző Jack és Al Capone történetével is.

Orosz Zoltán szerint a tárlat mindenki számára érdekes lehet: iskolai csoportok ugyanúgy látogatják, mint családok. A kiállítást 45 perces tárlatvezetésen lehet megtekinteni, ahol érdekes történeteket tudhatnak meg látogatók. A büntetés-végrehajtás múltját és jelenét is megismerhetik, illetve a sátoraljaújhelyi börtönmúzeum vándorkiállítását is megnézhetik az érdeklődők, péntekenként pedig tematikus műsorokkal is kedveskednek a szervezők.

Az utazó kiállítást – a jelenlegi tervek szerint – 2019. február 15-ig láthatja a budapesti közönség.
Nyitókép: BvOP

Kapcsolódó hang

Orosz Zoltán a Murder-kiállításról
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018