eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A lottósorsolás, a Szerencse szombat című műsor élő adása előtt próbagolyókkal ellenőrzi Bara Viktória sorsolási asszisztens a kosár működését a Pólus Centerben lévő Fortuna stúdióban 2012. december 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Négy magyar lett tavaly milliárdos a lottón

Az elmúlt évben 1462-en játékos vált milliomossá, négyen már mil­liárdosok.

A Világgazdaság érdeklődésére arról tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt., hogy az elmúlt évben öt különböző változatra is milliós nagyságrendben érkeztek be alapjátékok. Az ötös lottó heti 3,4 millió alapjátékkal végzett az élen, megelőzve a Puttót (2,1 millió), a hatos (1,65) és a skandináv lottót (1,35). A száz­ezres nagyságrendű szelvényszámot generáló játékok táborában az Eurojackpot a legfajsúlyosabb tényező heti átlag 600 ezer alapjátékkal, maga mögé utasítja a Kenót (550 ezer), a Jokert (510) és a Luxort (360) is.

Tavaly négy lottójáték 1462 játékost tett milliomossá, közülük négyen ráadásul milliárdossá váltak. A legtöbb, 1090 milliomos az ötös lottón született, köztük ketten lettek milliárdosok. Az Eurojackpot 78 szerencsés fogadót tett milliomossá, köztük egy játékos 5+1 találatával milliárdos lett. Az 5+1 találatosok közül egyébként kivétel nélkül mindenki legalább milliomos lett, az 5 találatot elérők közül 11-en, a 4+2 találatosok közül pedig 47-en könyvelhettek el hét számjegyű nyereményt.

A Joker 23 telitalálatosának mindegyike ugyancsak milliomos lett, a 242 öttalálatos pedig egyaránt 1,3 millió forintot kasszírozott. A hatos és a skandináv lottón telitalálatra volt szükség a milliomosok „klubtagságához”, az előbbinél 10, az utóbbinál 19 játékos mondhatta el ezt magáról, igaz, a hatos lottó adott egy milliárdost is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×