INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

híd

duna

mohács

Mohács, 2018. július 7. Sokác népviseletbe öltözött résztvevők hagyományos eszközökkel ruhát mosnak a Duna partján a Mohácsi Sokacok Olvasókörének 10. Pranje na Dunavu - Dunai Mosás című rendezvényén tartott bemutatón Mohácson 2018. július 7-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Új Duna-híd épülhet

Infostart

Ez lenne a legdélibb híd a Duna magyarországi szakaszán.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a közbeszerzési pályázatot a Mohácsi Duna-híd kiviteli terveinek elkészítésére - írta a Zoom.hu. Jelenleg a bajai a legdélibb híd a Duna magyarországi szakaszán, de az új átkelő mintegy 30 kilométerrel délebbre épül meg Bajánál.

A híd a jelenlegi kompközlekedést váltaná ki, de megépítését a jövőbeni tranzitforgalom is indokolhatja: a tervek szerint a híd szolgálja majd ki a Pécs és Szeged közötti gyorsforgalmi utat. A tervezőknek így nemcsak a mintegy 240 méteres folyami hidat, hanem a hozzá kapcsolódó 27 kilométer hosszú úthálózatot is meg kell tervezniük. A kiírás szerint a híd összekötné az M6/M60 autópályát az 51-es főúttal. Az M60-as autópálya már jelenleg is összeköti a várost Péccsel, míg a jövőben az M6-os folytatásával Eszéknél csatlakozhat a horvát autópálya-rendszerhez, ami felértékelheti a majdani Mohácsi Duna-híd szerepét.

A kiírás szerint pályázni 2019. január 17-ig lehet.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018