eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sokác népviseletbe öltözött résztvevők hagyományos eszközökkel ruhát mosnak a Duna partján a Mohácsi Sokacok Olvasókörének 10. Pranje na Dunavu - Dunai Mosás című rendezvényén tartott bemutatón Mohácson 2018. július 7-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Új Duna-híd épülhet

Ez lenne a legdélibb híd a Duna magyarországi szakaszán.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a közbeszerzési pályázatot a Mohácsi Duna-híd kiviteli terveinek elkészítésére - írta a Zoom.hu. Jelenleg a bajai a legdélibb híd a Duna magyarországi szakaszán, de az új átkelő mintegy 30 kilométerrel délebbre épül meg Bajánál.

A híd a jelenlegi kompközlekedést váltaná ki, de megépítését a jövőbeni tranzitforgalom is indokolhatja: a tervek szerint a híd szolgálja majd ki a Pécs és Szeged közötti gyorsforgalmi utat. A tervezőknek így nemcsak a mintegy 240 méteres folyami hidat, hanem a hozzá kapcsolódó 27 kilométer hosszú úthálózatot is meg kell tervezniük. A kiírás szerint a híd összekötné az M6/M60 autópályát az 51-es főúttal. Az M60-as autópálya már jelenleg is összeköti a várost Péccsel, míg a jövőben az M6-os folytatásával Eszéknél csatlakozhat a horvát autópálya-rendszerhez, ami felértékelheti a majdani Mohácsi Duna-híd szerepét.

A kiírás szerint pályázni 2019. január 17-ig lehet.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×