eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Átalakulhat a világ sertéspiaca - lapszemle

Új szezont nyitottak a Balatonnál. Szuperbiztonságos lakáshitelek jöttek.

A Népszava a leszerepelt munkaügyi központokról ír. A lap a birtokába került belügyminisztériumi felmérés alapján hangsúlyozza, hogy az állami apparátus 100-ból 89 közmunkást nem tudott álláshoz juttatni a munkaerő-piacon. A kormány számára készített elemzés készítői szerint a tavaly márciusban hozott intézkedések nem hoztak eredményt.

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy idén még számos esemény várja a turistákat, ezért új szezont nyitottak a Balatonnál. A lap kiemeli, hogy az Egész évben Balaton program helyi szervezői nem zárták be üzleteiket a nyári idény végén, helyette tartalmas kikapcsolódást kínálnak a tó látogatóinak, strandpapucs helyett túracipőt, sétahajó helyett Kishegy-járó turistabuszt, lángos helyett pincepörköltet ajánlanak vendégeiknek.

A Kínában megjelent afrikai sertéspestis megmozgathatja a világpiacot - írja a Világgazdaság az agrárkamara szakértőinek helyzetelemzésére hivatkozva. Szakértők szerint Kínában eddig mintegy 40 ezer házisertést öltek le sertéspestis miatt, a vírus miatt a világ sertéshús-termelésének 10 százaléka veszélyben lehet. A becslések szerint legalább 11 millió tonna sertéshús eshet ki a kínálati oldalról, miközben a termék világkereskedelme 8 millió tonnát mozgat meg évente.

A Portfolio arról késíztett összeállítást, hogy szuperbiztonságos lakáshitelek robbantak be Magyarországra. A portál kiemeli, hogy a magyar bankok mélypontközeli kamattal és rekordalacsony kamatfelárral várják a hosszú távon is változatlan törlesztőrészletet kereső lakáshitel-felvevőket. Szakértők szerint a Magyar Nemzeti Banknak sikerült áttörést elérnie a bankoknál, így nyolcból heten most már ilyen hitelt vesznek fel, és egyre többen keresik a fogyasztóbarát minősítést is.

A Népszava úgy értesült, hogy a jövő évre vonatkozóan 9, illetve 12 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-emeléssel számolnak pénzügyminisztériumban. A kiszivárgott információk szerint ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök Kötcsén 150 ezer forintos minimálbérről és 202 ezer forintos garantált bérminimumról beszélt. Ezek az összegek közel vannak a szakszervezetek és a munkaadók elképzeléseihez.

A Magyar Idők arról ír, hogy az Európai Bizottság után tegnap az Európai Parlament is elítélte a multinacionális gyártók ezen gyakorlatát. A strasbourgi testület szerint elfogadhatatlan a nemzetközi élelmiszergyártók gyakorlata, az ugyanolyan márkanév alatt, ugyanolyan csomagolásban árult termékeknek ugyanolyan alkotóelemekből kell állniuk. A a kettős termékminőségre vonatkozóan elfogadott állásfoglalás szerint ha egy vállalat egész Európában forgalmaz egy bizonyos terméket, amelynek országonként eltérő a minősége, akkor nem címkézheti fel ugyanúgy és nem kínálhatja látszólag ugyanazon a márkanéven, mert ez a fogyasztók félrevezetését jelenti.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×