eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Változtatásokról beszélt a Klebelsberg Központ új elnöke - lapszemle

Nem minden nagy cégnek sikerült bevezetnie az online számlázást. Nagy bajban van a török gazdaság. Nagyon fontosak a szabadstrandok.

A Népszava arról ír, hogy a nyári utazásról csak álmodó, kevés pénzből élő családok számára a szabadstrandok nemcsak ingyenességük, hanem az ott pihenők közössége miatt is vonzó. A Dráva barcsi szakaszán készült riportból az is kiderül, hogy a dél-dunántúli embereknek az ingyenes fürdő nemcsak felüdülést jelenti a kánikulában, hanem a nyaralást is. Ez különösen igaz a kisgyermekes családokra. Azok az önkormányzatok, amelyek fürdésre alkalmas folyószakasszal vagy tóval rendelkeznek, figyelnek a szabadstrandjuk állapotának megőrzésére, javítására. A négyhektáros barcsi szabadstrand mostani, legális formáját 2007-ben alakította ki a Somogy megyei város.

A Magyar Időkben interjút olvashatnak a Klebelsberg Központ új elnökével. Hajnal Gabriella kiemelte, azt várja el a tankerületektől, hogy ne hivatalként működjenek, hanem partnerként tekintsenek az iskolákra. Szerinte a jó iskola az, ahova szívesen mennek be a gyerekek, élvezik az oktatást. Hajnal Gabriella a tanulók túlterheltségéről azt mondta, tapasztalatai szerint a kevesebb gyakran több: alacsonyabb óraszámban, kisebb ismeretmennyiséggel, ugyanakkor a fejlesztésre helyezett hangsúllyal sokkal jobban elmélyíthető a diákok később is kamatoztatható tudása.

Jó almatermés várható Európában és Magyarországon is – írja a Világgazdaság. Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Tervtanács alelnöke közölte: belföldön a szokásos 550-600 ezer tonnát lényegesen meghaladó, 700-750 ezer tonnás termés várható, aminek 30 százaléka lesz étkezési alma. Az európai termés 80 százalékát adó Európai Unióban a tavalyi 9,3 millió tonna után 2018-ban várhatóan 12,5-13 millió tonna almát szüretelhetnek, viszont az alma világpiacán meghatározó Kínában jelentős terméskiesés várható.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy a nagy cégeket még mindig zavarja az online számlázás. A lap kiemeli, hogy még mindig vannak olyan jelentős, Magyarországon jelen lévő külföldi cégek, amelyek nem kapcsolódtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlázórendszeréhez, pedig a hatályos törvény szerint ezt július elsejéig meg kellett volna tenniük. Bizonyos vállalkozásoknak sikerült saját maguknak kifejleszteniük olyan szoftvert, amely révén a szükséges adatokat továbbíthatják az adóhatóság felé elektronikusan, más cégek azonban kudarcot vallottak.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy nagy bajban van a török gazdaság. Szakértők szerint a hitelezésre épülő, túlfűtött gazdasági növekedési modell már nem tartható sokáig, a kiigazítást pedig minél tovább húzzák, annál rosszabb eredményeket tudnak felmutatni. Az infláció 15 éves csúcson van, és minden előjel szerint tovább emelkedik majd, miközben a líra árfolyamának zuhanása egyre nehezebb helyzetbe hozza a belföldi gazdasági szereplőket.

A Pénzcentrumon arról lehet olvasni, hogy az MKB Bank ügyfelei is veszélyben lehetnek. A portál kiemeli, hogy a trükkös csalók látszólag a bankok nevében küldenek e-maileket, és próbálják meg rávenni az embereket, hogy lépjenek be a netbankos fiókjukba, a bank honlapjára csak hasonlító portálon adják meg a személyes adataikat, amiket így el is lehet lopni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×