eur:
393.73
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sokszor használhatatlan az ingyen tankönyv - lapszemle

Legalább 100 ezer forintot kereshetne egy átlag magyar azzal, ha megszabadulna felesleges tárgyaitól - olvasható a Népszavában. A Magyar Idők szerint lassan, de haladnak az autópálya-építések Romániában.

A Népszavában arról olvashatnak, hogy a 9. osztályig minden gyereknek biztosított ingyen tankönyv valójában ingyenes könyvtárhasználatot jelent. A Szülői Hang kutatásából ugyanis kiderül, hogy a diákok gyakran nem makulátlanul adják vissza könyveiket az év végén, így a következő év elején kiosztott könyvek több mint a fele már eleve rossz állapotú, vagy a beleírások miatt csak korlátozottan használható, ezért sok szülő kénytelen új példányt vásárolni.

A Magyar Idők szerint a bírók etikai kódexébe ütközhet Vadász Viktornak, az Országos Bírói Tanács tagjának több mengyilvánulása. A bíró Twitteren tett közzé – mint írják – egyoldalú megjegyzéseket az Országos Bírói Tanácsm valamint az Országos Bírósági Hivatal közötti vitákról, ám a napilap azt is felrója, hogy a közösségi oldalon látványos kapcsolatot tart fenn a Helsinki Bizottság prominenseivel.

Június végéig kell kiirtani a parlagfüvet – közli a Magyar Hírlap. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása alapján az idei parlagfűszezonban minden eddiginél szigorúbb ellenőrzésekre és a közérdekű védekezések minél gyorsabb elrendelésére kell számítani. Ha a gazdálkodók nem tesznek eleget a jogszabályban rögzített kötelezettségüknek, a közérdekű védekezést akár a növényállomány megsemmisítése árán is elrendelhetik.

Továbbra is a horvát, a görög és a török nyaralóhelyek a legnépszerűbbek a külföldi vakációt tervező magyarok körében, és ismét egyre többen fizetnek be egyiptomi utazásra - olvasható a Világgazdaságban. Az előfoglalási adatok alapján a tengerparti utazás tömegpiaca a 150-250 ezer forintos ársávban van, és egyre népszerűbb az all inclusive ellátás. A forint gyengülése is efelé hajthatja a keresletet, mert így tervezhetőbbé válik a nyaralás költsége.

A Magyar Idők szerint lassan, de haladnak az autópálya-építések Romániában. A legnagyobb lendülettel az erdélyi sztráda kivitelezési munkálatai zajlanak. A folyamatot gyorsíthatja, hogy az Európai Bizottság 246 millió eurót fordít az A3-as észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres-Marosugra-Marosvásárhely közötti 56,5 kilométeres szakaszának megépítésére.

Legalább 100 ezer forintot kereshetne egy átlag magyar azzal, ha a felgyűlt felesleges tárgyaitól megszabadulna – írja a Népszava a Vatera és az eNet közös felmérésére hivatkozva. Utóbbi kutatásvezetője, Kis Gergely szerint sokan felbecsülni sem tudják, valójában mekkora értékeken „ülnek” otthonukban. A netezők döntő többsége az értékesítés helyett elajándékozza, eladományozza vagy egyszerűen csak kidobja feleslegessé vált holmijait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×