eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az Együtt feljelenti a belügyminisztert

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem adott érdemi választ Szabó Szabolcs írásbeli kérdésére. Az Együtt politikusai továbbra is elvárják, hogy hozza nyilvánosságra a magyar kormány, mit tesz azért, hogy a 2018-as választásokat ne tudja sem az orosz, sem más titkosszolgálat befolyásolni. A válaszadás kikényszerítése érdekében Szigetvári Viktor és Szabó Szabolcs feljelentést tesznek – közölte a párt.

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz, hogy megtudja, mit tesz a magyar kormány annak érdekében, hogy orosz hekkerek ne tudják megtámadni hazánk választási informatikáját. Ugyanis az elmúlt hetekben derült ki, hogy az amerikai szavazatszámlálási rendszert is érdemben befolyásolták orosz titkosszolgálatok.

Szigetvári Viktor szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Pintér Sándor lényegében nem válaszolt írásbeli kérdésükre. Az Együtt választmányának elnöke szerint a belügyminiszternek hivatali kötelezettsége lenne a világos válaszadás, hiszen azt meg lehet tenni nemzetbiztonsági titkok nélkül is.

"Éppen ezért Szigetvári Viktor és Szabó Szabolcs továbbra is elvárja, hogy hozza nyilvánosságra a magyar kormány, mit tesz azért, hogy a szavazatszámlálást és más választási folyamatokat ne tudja sem az orosz, sem más titkosszolgálat befolyásolni" - olvasható a közleményben.

Mivel írásban nem volt hajlandó Pintér Sándor válaszolni, Szigetvári Viktor és Szabó Szabolcs hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, hogy bíróság előtt kötelezzék a belügyminisztert válaszadásra - zárul a közlemény. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×