eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Folytatódik a nagy magyar plakátháború

Folytatódik a nagy magyar plakátháború

Minden szimpátiám a Jobbiké - így fogalmazott a hvg.hu-nak Simicska Lajos, aki korábban évtizedeken keresztül a Fidesz és Orbán Viktor támogatójaként vett részt a politikában. A múlt szombaton indult a Jobbik plakátkampánya, a hirdetési felületet Simicska Lajos két cége adja.

A 2014-es országgyűlési választások hajrájában Orbán Viktor kormányfő és Simicska Lajos nagyvállalkozó közös plakáton szerepelt egy MSZP-plakáton. A Fidesz pedig az őt támogató Civil Összefogás Fórummal Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont helyezte célkeresztbe, plakátkampányában mindkét volt miniszterelnököt bohócként tüntetve fel. A kampány megtette hatását, Bajnait és Gyurcsányt is hivatalos útjukon később többször is bohócok inzultálták.

Egy sajtótájékoztatón két évvel később Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója beszél. A háttérben már egy másik plakát van, a címe: Egymásra találtak. A fotómontázs Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és Vona Gábor Jobbik-elnököt egy bohóc társaságában ábrázolja. Csizmadia László a politikai erőtérben történt változásokról is beszélt: "Mai sajtótájékoztatónk és az általunk bemutatott plakátok tükrözik a tényeket, mely szerint a szocliberális cirkusz újabb szereplőt szerződtetett, ez pedig maga Vona Gábor, a Jobbik elnöke."

Kis plakáttörténelem:

Folytatódik a nagy magyar plakátháború

Folytatódik a nagy magyar plakátháború

Folytatódik a nagy magyar plakátháború

Folytatódik a nagy magyar plakátháború

A múlt szombaton újabb országos plakátkampány kezdődött, amelyet a Jobbik indított. A hirdetési felületeket pedig a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft. adja. Az egyik plakáton Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, a másikon Habony Árpád és Rogán Antal szerepel. A feliratok szerint ma Magyarországon korrupció van, ezért nincs pénz oktatásra, egészségügyre vagy nyugdíjemelésre. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője a Magyar Időknek azt mondta: a kampány célja, hogy ráébredjenek az emberek, csak a mérhetetlen Fidesz-korrupció felszámolása után juthat pénz ezekre a területekre. A Jobbik azt azonban következetesen tagadja, hogy bármi közük lenne Simicska Lajoshoz.

A hvg.hu a nagyvállalkozó fiának Facebookos bejegyzése kapcsán megkereste a Orbán Viktor egykori harcostársát. Simicska Lajos kifakadt a családját zaklató paparazzik miatt, de elsőként a hvg.hu-nak beszélt a Jobbikról. Szerinte állandóan azt terjesztik, hogy beállt a Jobbik mögé, miközben, mint mondta, semmiféle megegyezés nincs köztük. Simicska Lajos úgy fogalmazott: "nem vagyunk összebútorozva, nem állapodtunk meg semmiben", ám "minden szimpátiám a Jobbiké." 

Azt is kijelentette: eljött a generációváltás ideje a magyar politikában. Úgy vélte: ha a Jobbik nem veri meg a Fideszt 2018-ban, akkor ezt más nem tudja megtenni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×