eur:
392.67
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Hamarosan döntenek a tankerületi tanácsokról

Hamarosan döntenek a tankerületi tanácsokról

Egy hónapon belül lesz kormánydöntés a tankerületi tanácsok működéséről - tudta meg az InfoRádió. A pedagógusképzés és továbbképzés átalakításáért felelős miniszteri biztos elmondta: a testületek egyik célja, hogy továbbítsa a helyi igényeket a tankerületekhez.

„A tankerületi tanácsokról szóló jogszabály-tervezetnek és a tankerületi tanácsok létrehozásának az a célja, hogy erősítse a helyi közösség felelősségtudatát az oktatás ügye iránt. A különböző helyi igényeket becsatornázza a tankerületek felé, a kormányzati döntéseket a tervezési és szakmai vélemények összegzésével segítse” - közölte a pedagógusképzés és továbbképzés átalakításáért felelős miniszteri biztos.

Sipos Imre kiemelte, a tankerületi tanácsot a tankerületi központ fogja működtetni, így a Klebelsberg Központnak és az oktatási államtitkárságnak, a minisztériumnak is tudnak segítséget, információt adni. Az is fontos, hogy a tankerületi tanács munkájában a települési és nemzetiségi önkormányzatok, a szülők, a diákok és az egyházak, valamint a nemzeti pedagóguskar képviselete is részt vesz – tette hozzá a miniszteri biztos.

„Azokat a helyi szereplőket kívánjuk bevonni a tankerületi tanács munkájába, akik az adott térségben a társadalmi, környezeti, gazdasági érdekeit meg tudják jeleníteni.”

A tervek szerint minden tankerületben egy ilyen tankerületi tanács fog működni.

Sipos Imre elmondta, pontosan meghatározzák ezek céljait, feladatait, amelyek jogszabályban rögzítenek. A tankerületi tanácsnak véleményezési joga lesz a köznevelési intézményekre, a fejlesztési tervekre, pályázatokra vonatkozóan is.

„Bármely egyéb helyi ügyben is véleményt tudnak mondani.”

„Azokat a munkáltatói jogokat, amelyekről korábban szó volt, jogszabályban az iskolaigazgatók számára biztosítottuk. A helyi költségvetést a tankerületi igazgatóval továbbra is egyeztetik” - mondta Sipos Imre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×