Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hatalmas robbanás a Balatonnál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vegyi anyag robbanhatott be a Balatonfűzfő és Papkeszi közt lévő vegyipari cégnél. A parkoló autókat vízsugárral hűtik, hogy ne gyulladjanak ki.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, percekkel ezelőtt fojtották el a lángokat - írja a katasztrófavédelem honlapja.

Tűz keletkezett egy veszélyes anyagokkal is foglalkozó cég telephelyén a balatonfűzfői ipari parkban.

A balatonfűzfői, a pétfürdői, a székesfehérvári, a siófoki és a veszprémi hivatásos tűzoltók néhány perccel ezelőtt fojtották el a lángokat, több vízszállító is segíti a munkájukat, a beavatkozást pedig a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

A helyszínre tart a katasztrófavédelmi mobil labor is. A mentők egy embert kivizsgálásra kórházba szállítanak a helyszínről.

A Veszprém megyei rendőrség arról tájékoztatta az Indexet, hogy két órára teljes szélességében lezárják a 7213-as utat Balatonfűzfőnél. A 72-es útra terelik a forgalmat.

Veszélyes anyag tárolására szolgáló tartály ég Balatonfűzfőn

Veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett tűz péntek délután Balatonfűzfőn, egy fűzfőgyártelepi cégnél - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Helt Ákos tájékoztatása szerint a lángok körülbelül 70 négyzetméteren csaptak fel, az oltáson fűzfőgyártelepi, pétfürdői, veszprémi, székesfehérvári és siófoki tűzoltók dolgoznak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez, lakosságvédelmi intézkedésre egyelőre nem volt szükség - tette hozzá a szóvivő.