eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Marhapörköltet és gulyáslevest kapnak a rászorulók a Batthyány téren

Pénteken és szombaton tartja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat hagyományos adventindító ételosztását a Batthyány téren - mondta az InfoRádióban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője. Morva Emília hozzátette, 400-400 adag meleg étellel várják a rászorulókat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat ezen a télen először pénteken 15-tól és szombaton 12-től tartja a hagyományos ételosztását a Batthyány téren.

„Egy nagyon kedves cég ajánlott föl sok marhahúst, pénteken ebből marhapörkölt, szombaton pedig gulyás készül” - mondta Morva Emília.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője jelezte, mindkét napon 400-400 adag ételt osztanak ki. Sátrakban asztalokat állítanak fel, ahol a sorban állók le tudnak ülni elfogyasztani a meleg ebédet.

„A rászorulók közül nem mindenki hajléktalan, sok lakásban, de mélyszegénységben élő ember is eljön hozzánk. Figyelünk arra, hogy beszélgessünk az emberekkel, és a problémáikra próbáljunk segítséget nyújtani, hogy közelebb hozzuk őket a szolgáltatásainkhoz, ellátórendszerhez. Vagyis hosszú távú segítséget igyekszünk nyújtani.”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője elmondta, ilyenkor ez egy találkozási pont, nemcsak a segítőké és a rászorulóké, hanem egymással is tudnak beszélgetni, együtt ebédelni, így a közösségüket is megtalálhatják.

„Ehhez mi próbálunk óvatosan csatlakozni és a segítségnyújtás lehetőségét felkínálni” - fogalmazott Morva Emília.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×