eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elhunyt Koleszár Lajos az MSZP volt országgyűlési képviselője

Hatvannyolc éves korában meghalt Koleszár Lajos, az MSZP volt országgyűlési képviselője, a miskolci Semmelweis Kórház egykori igazgató-főorvosa, szakmai igazgatója - tudatta a szocialista párt az MTI-vel pénteken.

Koleszár Lajos 1973-ban szerzett orvosi diplomát, kezdetektől a miskolci Semmelweis Kórházban dolgozott, 1978-tól belgyógyász szakorvosként. Ezt követően adjunktusi, majd részlegvezető főorvosi beosztásban végezte munkáját. 1995 és 2008 között az intézmény igazgató-főorvosaként, majd a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház létrejöttével szakmai igazgatóként tevékenykedett.

Intézményvezetése alatt készült el és kezdte meg működését a Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum.

Koleszár Lajos 1989 októbere óta volt tagja a Magyar Szocialista Pártnak, az 1994-es országgyűlési választásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú, Miskolc központú választókerületében szerzett mandátumot, négy évvel később pedig az MSZP megyei területi listájáról jutott be a parlamentbe,

2006 és 2010 között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja, az egészségügyi bizottság elnöke volt.

Búcsúztatás utáni utolsó útjára - kérésének megfelelően - szűk családi körben kísérik el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×