eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Török Gábor szerint kivételes év volt a tavalyi

A pártok támogatottságában látható mozgás, illetve a menekültválság miatt kivételes év volt a tavalyi a magyar politikában - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

Legalább két olyan dolog történt tavaly, ami a magyar politikát a korábbi években nem jellemezte, ezért kivételes év volt az előző - mondta Török Gábor.

"Az az út, amit a kormánypárt bejárt, az a mély lejtő és az utána való felkapaszkodás ilyen rövid időn belül - emlékeim szerint - a magyar politikában az elmúlt két évtizedben nem történt meg." - fogalmazott a politikai elemző.

Emellett ritkán volt példa arra az elmúlt években, hogy ilyen sokáig egy téma, a menekültválság dominálja a közbeszédet - tette hozzá Török Gábor.

"Ráadásul egy olyan téma, amely - ahogy szokták mondani - klasszikus vacsoraasztal-témává tudott változni, tehát nem egy olyan téma volt, ami csak a politikai elitet, a politikával foglalkozókat érdekelte volna, hanem egy olyan téma volt, ami azokhoz is eljutott és azok is véleményt alakítottak ki erről, akik amúgy nem foglalkoznak aktívan politikával." - mondta.

Török Gábor aláhúzta, hogy véleménye szerint a menekültválság nem rosszat tett Magyarországgal, hanem jót, hiszen elkezdtünk gondolkodni olyan dolgokról, amelyekről korábban nem, mint a szuverenitás, a politika felelőssége és arról, hogy nem ez a 93 ezer négyzetkilométer a világ.

"Fel kell tennünk olyan kérdéseket, amikor egymással ütköző, pozitívnak látszó célok közül választanunk kell, például a humanitárius szempontok versus a biztonság kérdései ütközhetnek. Az egész kerítésépítés szerintem egy kifejezetten hasznos politikai tapasztalat a magyar közvélemény számára. Ez a politika, a politikus döntése, hogy ilyen esetekben meg kell hozni ezeket a döntéseket." - véli a politikai elemző.

Ezt ugyanis Török Gábor egy sokkal pozitívabb vitának tartja, mint a női princípiumról folytatott vitákat.

Hanganyag: Exterde Tibor, Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×