eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A terroristáknak "nem éri meg" Magyarországot támadni a szakértő szerint

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) docense szerint a terroristáknak "nem éri meg" Magyarországot támadni.

Kaiser Ferenc az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában egyebek között arról beszélt, hogy egy esetleges Magyarország elleni terrorakció költségei és kockázatai hasonlóak lennének, mint a legutóbbi párizsi merényleteknek, ugyanakkor számukra sokkal kisebb lenne a hírértéke. Az ország egyszerűen nincs rajta a terroristák "média világtérképén" - jegyezte meg.

A szakértő szerint egy kicsit nehezebb is lenne például Budapestet támadni, mivel ott nincs bázisa az iszlamistáknak. A Magyarországra települt iszlámhitűek kevesen vannak, és általában asszimilálódtak - mondta az NKE docense.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×