Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Országgyűlés: veszélyes a menekült-kvóta

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Módosította az Országgyűlés a költségvetést és elítélte a kötelező uniós menekült-kvótát.

Az Országgyűlés rábólintott, hogy a migrációs krízis miatt 60 milliárd forinttal megemeljék a rendkívüli kormányzati intézkedések keretét, emellett az elfogadott módosítás keretében 25 milliárd forint többlettámogatást biztosítanak a megyeszékhelyeknek és az állam átvállalja a közmédia több mint 40 milliárd forintos adósságát.

A képviselők megszavazták az Európai Ügyek bizottságának javaslatára azt a határozatot, amely veszélyesnek és elfogadhatatlannak tartja a kötelező menekült-kvótákról szóló uniós javaslatot.

Emellett a Ház módosította a környezetvédelmi termékdíjról szóló szabályozást, így egyszerűsödik az egyéni hulladékkezelést választók díjfizetése, a gépjárműgyártók és forgalmazók átalánydíjat fizethetnek és a külföldi gazdálkodóknak is fizetniük kell, ha díjköteles termékeiket online értékesítik magyarországi vevőnek.

A képviselők megszavazták a magáncsőd eljárások megkezdésére szabott határidő kitolását március 1-jéig, elfogadták a tavalyi költségvetés zárszámadását és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2016-os büdzséjét, jóváhagyták a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal elnökeinek, valamint a legfőbb ügyész tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókat. Továbbá az Országgyűlés a magyar szórvány napjává nyilvánította november 15-ét, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésének napját.

Hanganyag: Sigmond Árpád