eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Létrejöhet a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Alapja

A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Alapjának létrehozására tett javaslatot a parlamentnek vasárnap benyújtott törvényjavaslatában Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter.

A tervek szerint a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Alapja egy elkülönített állami pénzalap lesz. Célja, hogy vagyont bocsásson - a takarékszövetkezeti integrációról szóló törvény nyári elfogadásával létrehozott - Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének a rendelkezésére, és teljesítse az ezzel kapcsolatos egyéb feladatokat. Ennek megfelelően az alap kedvezményezettje a takarékszövetkezeti szektor új integrációs szervezete lesz, amelyen keresztül - hangsúlyozta indoklásában Németh Lászlóné - az egész szövetkezeti hitelintézeti szektor a pénzalap kedvezményezettjévé válhat.

Az integrációs szervezet a rendelkezésére bocsátott vagyont alaptevékenységének ellátására, működési költségeinek finanszírozására, oktatási és képzési célokra, valamint a szövetkezeti integrációs modell gyakorlati megvalósítására és fejlesztésére használhatná fel.

A társaságiadó-, helyiadó- és illetékmentes alap bevételi forrása származhat egyebek között a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-től (MFB), önkéntes befizetésekből, adományokból, és lehet központi költségvetési támogatás is.

Az alapot az MFB Zrt. kezeli majd, amely legalább évente egyszer, május 31-ig - a kormány útján - tájékoztatja az Országgyűlést az alap előző évi működéséről.

A fejlesztési miniszter törvényjavaslata szerint a törvény a kihirdetését követő ötödik napon lépne hatályba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×