eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Pénzügyi kalkulátorral segít a Diákhitel Központ

A továbbtanulással járó várható kiadásokról és bevételekről ad képet a Diákhitel Központ honlapján elérhető új kalkulátor, amely adott intézményre, képzésre és településre vonatkozó adatokkal segíti a leendő hallgatókat, a szülőket és a pedagógusokat.

A központnak az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a Pénzügyi tájoló elnevezésű alkalmazás személyre szólóan, a választott intézményre, illetve képzésre vonatkozóan mutatja be, hogy a diákok milyen anyagi forrásokkal és kiadásokkal számolhatnak tanulmányaik idején, emellett fontos háttér-információkat is ad a felhasználóknak.

A kiadásokkal kapcsolatban megjelennek a számításban a tanulmányi önköltség vagy a költségtérítés meghatározott összege mellett a szállásnak, az utazásnak, a fogyasztási cikkeknek a felhasználó által meghatározott költségei is; ez utóbbiak esetében alapértékként statisztikai adatok szerepelnek. A program emellett hasznos információkkal szolgál a különböző településeken elérhető kollégiumok áraitól a tömegközlekedési jegyárakig.

A bevételek számításakor az érdeklődő részletes tájékoztatást kap a támogatási és ösztöndíj-lehetőségekről, és az is beállítható, hogy milyen mértékű családi hozzájárulással, munkajövedelemmel, illetve diákhitellel lehet tervezni a tanulmányi időszak alatt. A felhasználó tájékozódhat továbbá az intézményi, települési és egyéb szociális támogatásokról is a kalkulátorban.

Mint írták, a beállítások végeztével a programban megjelennek az összesített bevételek és kiadások összegei, illetve ezek egyenlege. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az így kapott eredmény csupán támpontként szolgálhat, nem forintra pontos összeg.

A Diákhitel oldalán elérhető program lehetőséget nyújt a számítás elmentésére, illetve több kalkuláció adatainak összehasonlítására - tették hozzá.

A közleményben hangsúlyozták: a magyarországi felsőoktatási intézményektől, partnerektől, illetve nyilvánosan elérhető adatbázisokból származó adatokra épülő programnak az is célja, hogy felhívja a figyelmet a továbbtanulás pénzügyi tervezésének szükségességére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×