eur:
392.67
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Veszélyes bombák tömkelege Magyarországon

Idén eddig több mint ezer bomba miatt kapott bejelentést a honvédség. Tavaly 2500-2600 bejelentés érkezett - mondta az InfoRádiónak Várkonyi Melinda a Magyar Honvédség Első Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred kommunikációs tisztje. A robbantótestek nagy része mezőgazdasági területekről, építkezésekről kerülnek elő, ritka, hogy társasházak kertjéből ássák elő a robbantótestet.

Tavaly 2500-2600 bejelentés érkezett - mondta az InfoRádiónak Várkonyi Melinda a Magyar Honvédség Első Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred kommunikációs tisztje. Idén eddig 1323 riasztás érkezett, ezeknek a 80-90 százaléka valós volt.

A legtöbben építkezésekről vagy mezőgazdasági területekről telefonálnak. Várkonyi Melinda szerint, ha robbanótestnek látszó tárgyat találnak, azt feltétlenül jelenteni kell.

A bomba vizsgálatát csak a kiürítés után lehet elkezdeni. A beazonosítás után állapítják meg milyen típusú, honnan származik, illetve, hogy van-e gyújtószerkezete. A bomba ugyanis nem szállítható gyújtószerkezettel együtt, ezért azt még a helyszínen eltávolítják.

A kommunikációs tiszt még nem tudta megmondani, hogy a Budapesten, az I. kerületben talált 50 kilogrammos bomba éles-e vagy nem, mivel most kezdődött el a bomba vizsgálata.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×