eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A tiltott étrend-kiegészők nyomában

A fogyasztók egészségére káros étrend-kiegészítőket kerestek a közegészségügyi felügyelők a boltokban; az elmúlt időszakban betiltott közel hatvan készítmény közül az üzletekben kétféle étrend-kiegészítő szabálytalan forgalmazásával találkoztak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

A tájékoztatás szerint a felügyelők országszerte 864 ellenérzést végeztek, s a vizsgálatok során további három betiltott termék internetes forgalmazásáról is tudomást szereztek. Ezekkel kapcsolatban jelenleg az eljárásra illetékes hatóság megkeresése és a készítmények egyértelmű beazonosítása tart, az ellenőrzés során feltárt szabálytalanságokkal összefüggő eljárások folyamatban vannak.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint az interneten keresztül a bizonytalan, vagy egyáltalán nem azonosítható forrásból beszerzett készítmények esetében már közel sem ilyen kedvező helyezet, ezért a tisztiorvosi szolgálat ismételten felhívja a figyelmet, hogy csak biztosan azonosítható forrásból származó, magyar címkével ellátott terméket vásároljanak a fogyasztók.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal március 18. és 22. között végzett országos utóellenőrzési akciót, amelynek az volt a célja, hogy megvizsgálják: valóban leszedték-e a boltok polcairól azokat a termékeket, amelyek veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×