eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Drágul a balatoni hajózás

Öt százalékos általános áremeléssel kezdi a szezont a Balatoni Hajózási Zrt. Horváth Gyula vezérigazgató az első hajó fogadásán Balatonfüreden bejelentette, hogy az áremelkedés minden szolgáltatásra vonatkozik: a személy- és kompközlekedésre, valamint a vitorláskikötők használatára is.

Horváth Gyula emlékeztetett arra, hogy az elmúlt három-négy évben nem emelt árakat a társaság. Mint mondta, 23 személyszállító hajóval, egy gyorshajóval és egy kalandvitorlással kezdi meg a szezont, 22 kikötőt üzemeltetnek újabb hajók beszerzését tervezik.

 A cég júniusban és júliusban naponta 95-96 hajójáratot indít a Balatonon, és a hagyományos programok mellett a családoknak egész napos vártúrákat ajánlanak Szigligetre, a Csobánchoz, valamint városnézést egyebek között Balatonfüredre és Tihanyba.

Horváth Gyula arról is beszélt, hogy várhatóan pünkösdkor átadják a siófoki közforgalmú kikötőt, amelyet 40-50 millió forintból újítottak meg, és amelynek egy része nosztalgia kikötő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×