eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ezért kevesebb a halálos balesetek száma az utakon

A KSH adatai szerint csökkent a halálos és súlyos balesetek száma az idei év első félévében. A Közlekedéstudományi Intézet munkatársa szerint a baleseti számok csökkenése a rendőrségi intézkedések bevezetésének tudható be. Berta Tamás szerint ilyen az objektív felelősség elve és a zéró tolerancia is.

A KSH héten közzétett adataiból kiderül: a halálos és súlyos kimenetelű baleseti mutatók egyre kedvezőbbek. Negyedével csökkent a halálos közlekedési balesetek száma az első félévben az előző év azonos időszakához képest - derül ki az adatokból.

A Közlekedéstudományi Intézet közlekedésbiztonsági és forgalomtechnikai tagozatának vezetője elmondta: a javulás egyik fő oka a jó időben és jó üzenettel életbe lépett jogszabály-módosítások voltak. Berta Tamás példaként hozta fel az objektív felelősségét, amelynek lényege, hogy az üzemben tartót tudja büntetni a hatóság a szabálysértésért.

Kiemelte a zéró tolerancia elvét is, illetve azt, hogy az ittas vezetőktől akár a helyszínen is le lehet venni a jogosítványt.

A szakember szerint nehéz lesz fenntartani ezt az eredményt. Úgy véli, már most felpuhult a munka, mert például az objektív felelősség kapcsán beígért több száz traffipax nem került ki az utakra, márpedig ha a közlekedők nem érzik a bőrükön, a beígért szigort, akkor visszaesik a közlekedési morál.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×