eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai: kérhet telefonos segítséget!

Telefonos szolgálat, illetve internetes portál segíti a tájékozódást az augusztus 1-jén hatályba lépett egyszerűsített foglalkoztatás szabályairól. A kérdéseket az alkalmimunka@ngm.gov.hu e-mail címen vagy a helyi tarifával hívható 185-ös telefonszámon keresztül lehet feltenni.

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályait a mezőgazdasági-, valamint az idegenforgalmi idénymunkára, továbbá az alkalmi munkára lehet alkalmazni. Ez utóbbi legfeljebb öt egymást követő napig, egy hónapon belül 15 napig, egy éven belül pedig legfeljebb 90 napig tarthat. A közteher mezőgazdasági-, valamint az idegenforgalmi idénymunka esetén napi 500, míg alkalmi munka esetén napi ezer forint, amelyet a következő hónap 12. napjáig kell átutalni az adóhivatalnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×