Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bevételeinek több mint kétszeresét költötte tavaly az MDF

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) bevételeinek több mint kétszeresét költötte tavaly. A párt sajtóosztálya MTI-nek adott csütörtöki tájékoztatása szerint az MDF 2009-ben közel 391,8 millió forintos bevételt és 933,8 millió forintos kiadást könyvelhetett el.

A tagdíjakból 4,3 millió forint, állami támogatásból pedig 227,2 millió forint folyt be az MDF kasszájába.

A párt legnagyobb támogatójának a 78,7 millió forintos adományt jegyző Megújuló Társadalomért Alapítvány számít.

A párt tagjai közül egy-egy millió forinttal járult hozzá a bevételekhez Dávid Ibolya volt elnök, Herényi Károly, aki jelenleg irányítja az MDF-et, Karsai Péter elnökségi tag, valamint az április közepén elhunyt Dragon Pál Pest megyei elnök.

Szilassy Gábor Cézár, elnökségi póttag, hárommillió forintot fizetett be a pártkasszába.

Az MDF tavaly a legtöbb pénzt, 494,6 millió forintot eszközbeszerzésre költötte, míg a politikai tevékenységével kapcsolatos kiadásai 161,3 millió forintra rúgtak. Működési kiadásokra több mint 222 millió forintot költöttek.

A Magyar Hírlap kedden írt arról, hogy 1,4 milliárd forint jut a költségvetésből a választásokon 1 százaléknál jobb eredményt elérő pártoknak; ebből a közvetlen támogatást egyenlő arányban kell felosztani az országos listán mandátumot szerzett pártok között, a fennmaradó összeget az első forduló eredményeinek arányában kapják a politikai szervezetek, így a 2010-es országgyűlési választásokon 2,66 százalékot szerzett MDF 39 millió forintos költségvetési támogatásra számíthat.