Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Schiffer András: Nem biodíszlet akar lenni az LMP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Konstruktív, határozott, következetes ellenzék akar lenni az LMP - mondta a párt országos listavezetője. Schiffer András kijelentette: nem biodíszletek szeretnének lenni a Parlamentben, és nem is a lövészárokból fognak politizálni.

 16 országgyűlési képviselője lesz az LMP-nek. Többségük együtt örült az országgyűlési választások 2. fordulója után az ökopárt budapesti központi irodájában, igaz a 2. fordulónak nem volt tétje az LMP számára. Schiffer András, a párt országos listavezetője köszönőbeszédében arról beszélt, hogy az LMP parlamenti bejutásával igazi forradalom történt Magyarországon

Schiffer András azt mondta: itt az ideje, hogy véget érjen a szekértábor-háború. Hozzátette: nem lövészárokból akarnak politizálni; konstruktív és következetes ellenzéki politikát akarnak folytatni.

"Az LMP folytatója akar lenni annak a kultúrának és hagyománynak, amelyeket korábban az ökopolitikai mozgalmak képviseltek. Az LMP a demokratikus ellenzéki párttal és a kormánypárttal is kész az együttműködésre, de nem enged az 1989-es jogállami értékekből. Számunkra továbbra is fontos az emberi méltóság, a magánszféra tisztelete, a jogegyenlőség, az állampolgári részvétel és a politikai sokszínűség."

Schiffer András úgy fogalmazott: nem akarnak biodíszletek lenni a Parlamentben. Egyelőre még nem tudni ki lesz az LMP frakcióvezetője, ez úgy tudjuk csak a következő hetekben kerül napirendre. Információink szerint a továbbiakban sem lesz elnöke az ökopártnak, a politikai döntéseket az ügyvivői testület hozza meg.