eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Félnek Fonyódon: egyre magasabb a Balaton vízszintje

Az olvadás miatt egyre magasabb a Balaton vízszintje, ezért a legalacsonyabban fekvő településen már aggódnak az emberek. Pécseli Péter, a Balatoni Vízügyi Kirendeltség vezetője azt mondta, 2-3 héten belül megnyitják a Sió-csatornát.

Jelenleg 107 centiméter a Balaton vízszintje, ami még éppen a megfelelő, 70 és 110 közötti sávon belül van. Az olvadást figyelve azonban valószínű, hogy 2-3 héten belül már lépni kell, azaz a Sió-csatornán keresztül le kell engedni a tó vizéből.

Pécseli Péter, a Balatoni Vízügyi Kirendeltség vezetője szerint nagyjából 2-3 centivel haladná meg a 110 centit a tó szintje, ezt fogják leereszteni a zsilipek megnyitásával.

Fonyód polgármestere azonban már aggódik, hiszen a település egyik utcájának házai már 110 centis vízállásnál is veszélyeztetettek. Pécseli Péter rámutatott: ez valóban régi probléma, de a vízügy kötött szabályzat szerint dolgozik, amely nem teszi lehetővé, hogy már alacsonyabb vízállásnál is "csapoljanak".

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×